BILLIG: FarEast 19R koster ca 200 000 norske kroner inkludert seil. En sprek båt som planer tidlig.
STOR: 19-foteren har en stor cockpit til opp til fem seilere.

Sprek seilbåt til under 200 000,-

FarEast 19R er en moderne Yngling, og passer godt fremtidens båtliv.

Publisert Sist oppdatert
RIGG: Båten har mast fra Selden, og membranseil. Seilarealet på kryss er på 20 kvm.

FarEast 19R er bygget i Kina, men har alt utstyr fra USA og Europa. Båten er også konstruert i Europa, og har alt funnet kjøpere i Sverige. Båten bygger på samme konsept som FarEast 28R og FarEast 23R. 28-foteren er en båt som Fredrikstad Seilforening har satset på. 

– Båten planer alt i 5 m/s, sier Mats Runström, en entusiastisk svenske som er internasjonal salgsjef for det kinesiske verftet. Båten kom til Europa i høst, og det er plass til fire slike i en container. Det reduserer transportkostnaden. 

Båten veier 650 kilo, og er enkelt å få på henger. 

Overnatting mulig

Båten har en stor cockpit med plass til fem seilere. Den har også en liten hytte, mest for å slenge inn noen bager eller seil. 

– Det er mulig for to og sove i båten, men dette er nok mest aktuelt for yngre, gjerne noen som er glad i hverandre, forteller Runström. 

Ny trend

Det er en ny trend med å eie båt. Båter kjøpes inn i fellesskap, slik at det er flere personer per båt. Klubber og foreninger som kjøper inn båter som benyttes av medlemmer som er med å finansiere innkjøpet. FarEast 19R skal være egnet for slikt båthold. Den er billig i innkjøp, har enkle løsninger, og standarisert utstyr. Riggen er levert av Selden, og dekksutstyret fra Harken. Så langt er det en seilforening i Frankrike som har kjøpt inn FarEast19R. 

 

FarEast 19R kan leveres i Norge, seilklar for 200 000 kroner. 

STOR: 19-foteren har en stor cockpit til opp til fem seilere.