Søk i arkivet

POPULÆRT: 88 båter er på vei over Atlanterhavet.
POPULÆRT: 88 båter er på vei over Atlanterhavet. Foto:

Regattaen som startet en trend

Andre etappe av Transquadra i gang med 88 båter på startfeltet.

ATLANTERHAVET: Transquadra har to
startpunkter. Første etappe gikk i sommer. I februar startet
andre etappe.

ATLANTERHAVET: Transquadra har to startpunkter. Første etappe gikk i sommer. I februar startet andre etappe.

Transquadra er en shorthandregatta over Atlanterhavet for folk flest. Du må være over 40 år for å kunne stille opp, og båten må ha et IRC-måletall mellom 0.949 og 1.051. Det betyr raske seilbåter mellom 30 til 40 fot.

To etapper, to startsteder

Det seiles to etapper, og starten går fra to steder. Det er også to klasser, solo, og dobbelhanded. Første etappe gikk fra Lorient og fra Barcelona til Madeira i sommer. På Madeira ble båtene heist på land, og har stått under en motorveibro i ett halv år. I helgen startet andre etappe fra Madeira til Martinique. Den lange pausen gjør at distansene er tilpasset klimaet. Båtene blir skipet hjem etter målgang i Karibia. 

TØRT: Deltagerbåtene
har stått ett halvt år på land under en bro.

TØRT: Deltagerbåtene har stått ett halvt år på land under en bro. Foto: © François Van Malleghem / Transquadra - Martinique

Moderne båter

Selv om Transquadra er for amatører, så er det ikke mange gamle båter som deltar. Det er tett med Sun Fast 3200 og Sun Fast 3600, samt ulike utgaver av JPK. Det deltar også en del Pogo 30, en båt som har det best på slør.

Ukjent båt raskest

Det er Alexander Ozon som vant soloetappen fra Lorient. Han leder også andre etappe. Ozon seiler en båttype som heter Bepox 990, en superlett båt på 9,9 meter, konstruert i 2002. Båttypen veier bare 2,7 tonn, noe som gjør at den planer tidligere enn de fleste. Kanskje Alexander Ozon gjør at vi om to år får se flere lette båter i regattaen.

LEDER: Alexander Ozon seiler en
Bepox 990 og leder solo-klassen med start fra Lorient.

LEDER: Alexander Ozon seiler en Bepox 990 og leder solo-klassen med start fra Lorient.

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen