Søk i arkivet

Helene Næss og Marie Rønningen på Palma
Helene Næss og Marie Rønningen på Palma Foto:

VerdenscupSyv norske lag i Hyeres

Når årets første verdenscup regatta i Europa smeller det første startskuddet skal flere norske lag kjempe om topplasseringene

Verdenscup regattaen starter tirsdag 24. april i Hyeres. Det er en regatta som norske seilere liker og der det har vært gode norske plasseringer tidlgere. Det håper sportssjef Rigo de Nijs  det skal bli i år også. Størst forfentningert er det til Anders Pedersen i Finnjolle og 49erFX seilerne Helene Næss og Marie Rønningen. Begge kom til medaljefinalen i den internasjonale på Palma i påsken der Pedersen sogar vant de to siste seilasene inkludert medaljefinalen.

Anders Pedersen klar for Hyeres

Anders Pedersen klar for Hyeres

Foto ?er Heegaard

– Målet for alle landslag-seilerne i år er å kvalifisere seg for medaljefinalene i verdenscupen og mesterskapene, sier de Nijs til Norges Seilfbunds hjemmeside. Pedersen og 49er seilerne ligger henholdsvis på 4. og 6. plass på World Saiings rankingliste og bursde ligge fgodt an foran regattaen i Hyeres. 

Også Hermann Tomasgaard har kapasitet til å nå en medaljefinale, selv om han ikke lyktes helt på Palma og han ble bare nummer 34 i fjorårets Hyeres-regatta. På verdensrankingen ligger Tomasgaard på 21. plass. 

Sliter med skader

Martine Steller Mortensen, som normalt seiler sammen med Nicolas Fadler Martinsen i Nacra 17, brakk ankelen da hun fikk et hardt slag mot skroget under trening. I Hyeres seiler Nichlas med franske Eléanore Sellin i Hyeres. – Det er viktig å holde seilingen i gang og jeg håper å ha Martine om bord igjen i begynnelsen av mai og klar til regattaen i Medemblikk, sier Nicolas til NSF. Også Line Flem Høst er i Hyeres, der hun skal seile for første gang etter å ha skadd foten. Hun steiller ikke i regattaen men tar oppholdet som trening i sin nye Laser som hun får levert i Hyeres.

Norges andre Nacra 17-lag med Tiril Bue og Mathias Mollatt er på plass i Hyeres, men er ikke kvalifiserte for en plass i verdenscup-feltet. – Vii har ikke gitt opp håpet om at det skal bli en ledig plass dersom noen av de kvalifiserte lagene melder forfall, sier Rigo de Nijs til NSF.

Brettseilerne trenger fremgang

Marie Mollestad og Sebastian Wang-Hansenhar ikke lyktes hittil i sesongen, men har som mål å heve seg i forhold til resultatene i Hyeres i fjor. Da ble Sebastian nummer 29 og Maria nummer 33. På verdensrankingen ligger de på henholdsvis 34. og 24. plass.

 

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen