HH Skagen Race

RÅ: Christen With & co klarte å få det meste ut av HH 42 «Raa Glede» på vei til Skagen.

Første båt i Skagen

Vinden holdt helt frem for de første, men…

Publisert Sist oppdatert
SHORTHAND: Black Pearl ble tatt igjen av Raa Glede like før mållinjen.

«Raa Glede» har holdt en fart på 14-15 knop inn mot Skagen, og er første båt over mållinjen. Båten brukte 14 timer og 31 minutter på seilasen, og holdt en snittfart på syv knop fra start til mål.

Det ble en duelle mellom  «Raa Glede» med fullt mannskap mot Pogo 40 «Black Pearl» som seiler shorthandklassen. Denne startet tidligere fra Åsgårstrand.

Lille Shaw 9 «Karma Police»er ikke langt bak. Farten synker i hele feltet, noe som kan gjøre siste strekket svært langt for enkelte båter.

Open 60 «Galactica Viking» har holdt en fart over 10 knop fra svenskekysten, og har fått glede av båtens enorme seilareal og lave vekt, men har mistet mye av farten den siste halvtimen. 

Sunfast 3600 «Flying Scotsman» med Colin Campell og sønn har også seilt svært raskt, og er vil komme høyt på resultatlisten i den største shorthandklassen. Det har også Elan 37 «Mia Mara» med Jon Moholth i samme klasse gjort. 

Utfordringer kommer

Farten i feltet har alt falt. I følge yr.no vil vinden avta nå, og kl. 14.00 skal den dreie 180 grader, og komme fra vest. Vinden vil være svak helt til i kveld da den vil komme tilbake fra syd. Det gir kryss, men utover kvelden vil den dreie igjen mot sydøst og øke. Det gir håp for dem lengst bak til å rekke en øl før stengetid torsdag. 

Værforholdene vil gjøre at de raske båtene, og båtene som startet tidlig, får en fordel i forhold til  måletallet, og over-all plasseringen.

Få har brutt

Så langt har kun åtte båter brutt, de fleste av disse tyngre seilbåter som har slitt med farten i den lette vinden natt til torsdag. 

SHORTHAND: Colin Campell har fått fart på sin Sunfast 3600 «Flying Scotsman»
NEDTELLING: Mannskapet på «Magic» kan lukte Skagen hvor en iskald en venter.