Søk i arkivet

Taylor Canfield vant matchseiling i IOD
Taylor Canfield vant matchseiling i IOD

Match Cup NorwayVerdens beste matchseilere til Risør

Taylor Canfield har vunnet de to siste store matchstevnene. I juli kommer han til Risør

 

Taylor Canfield er for tiden verdens beste matchseiler. For få uker siden vant han den berømte Congressional Cup i California der han blant annet slo Dean Barker og Terry Hutchinson, begge på American Magic America’s Cup lag. I helgen vant han Argo Gold Cup på Bermuda, den tradisjonsrike regattaen som seiles i IOD, etter å ha slått en tent Johnie Berntsson i finalen. På tredje plass her kom Torvar Mirsky, verdensmester i matchseiling i 2017. 

 

Torvar Mirsky, verdensmester I match
2017

Torvar Mirsky, verdensmester I match 2017

 

Det arbeides nå med enda et amerikansk America’s Cup lag, USA One, med Canfield som skipper. Funding skal etter planen være på plass innen slutten av juni. Dette skal være et rent amerikansk lag med amerikanske seilere og konstruktører.

 

Taylor Canfield er en av flere forhåndsuttatte til Match Cup Norway som går i Risør fra 26. til 29. juli. Seilasene skal foregå i M32 katamaraner. Ian Williams vant M32 regattaen i 2017, da Risør var vert for den skandinaviske serien. I år har det lyktes å få verdenscup i matchseiling til Risør, for første gang i norsk seilsportshistorie. 

 

29 årige Canfield som var verdensmester allerede i 2013, får med seg blant annet disse seilerne til Risør:

Torvar Mirsky AUS, Verdensmester 2017

Phil Robertson NZL. Verdensmester 2016, 2 i 2017

Ian Williams GBR, Verdensmester 2015

Yann Guichard FRA, Spindrift Racing, 3 i VM 2017 og jorden rundt seiler

Harry Price AUS, junior verdensmester matchseiling 2017

 

 

Dessuten harv et norsk lag bestående av Petter Mørland Pedersen. Christian Løken, Mads og Tomas Mathisen blitt tilbudt et wildcard til regattaen.

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen