Søk i arkivet

TRACKING: Alt er klart for spennende seiling på Vestlandet. Følg Norgeshus Seilmakeren Doublehanded på internett!
TRACKING: Alt er klart for spennende seiling på Vestlandet. Følg Norgeshus Seilmakeren Doublehanded på internett!

SEILmagasinet Shorthanded-rankingFull aktivitet i øst og vest

Det skal deles ut mange rankingpoeng innen shorthanded-seiling denne weekenden; på Askøy og i Asker.

126 shorthanded-seilere skal i ilden denne helgen for å kjempe om plasser og poenger. To av årets større regattaer finner sted i regi av Askøy og Asker Seilforening.

I dag, 25. mai, starter Norgeshus Seilmakeren Doublehanded fra Askøy. 110 nautiske mil skal tilbakelegges i et løp som går sørover med runding nord for Haugesund og tilbake til mål. Regattaen er den viktigste shorthanded-regattaen på Vestlandet, og i rankingsammenheng har den faktoren 1,5. De 37 lagene som starter har derfor mange poeng å seile om.

Alle båtene har trackere om bord, og regattaen kan følges fra start til mål på regattaens trackingside.

Følg trackingen her!

Sammenlagt i Oslofjorden

I Oslofjorden starter Oslofjorden Rundt i regi av Asker Seilforening. Denne regattaen har ranking-faktor 0,65 og har ikke samme status som regattaen på Vestlandet, men viktige poeng blir det uansett av gode resultater. 26 båter stiller til start i shorthanded-klassen i Oslofjorden Rundt.

Regattaen består av to seilaser; en kveldsseilas som starter i dag, og en seilas lørdag, og det er sammenlagtresultatet som teller på rankingen.

Shorthanded-serie starter mandag

Mandag 28. mai starter dessuten Bærum Seilforenings serieseilas for shorthanded-seilere; SeaSea Doublehanded serie Oslofjord. Den strekker seg over fire mandager og det er resultatet sammenlagt til slutt som teller på shorthandedrankingen med faktor 0,5. 

Oversikt over alle ranking-regattaene.

Oppdatert rankingliste.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen