Søk i arkivet

IKKE I BODØ: KNS har vunnet Sailing Champions League, men maktet ikke å stille lag til ligastarten i Bodø i år.
IKKE I BODØ: KNS har vunnet Sailing Champions League, men maktet ikke å stille lag til ligastarten i Bodø i år. Foto:

NORSK SEILSPORTSLIGAKNS stiller ikke lag i Bodø

– Vi hadde tenkt å sende et juniorlag til Bodø, men på grunn av sviktende internkommunikasjon så røk dessverre det, sier Karl-Kristian Agerup, leder i KNS.

Når seilsportsligaen starter i morgen, 26. mai, i Bodø, skjer det uten at et lag fra KNS stiller til start. KNS er landets desidert største seilforeningen og den foreningen som var en av pådriverne til å igangsette seilsportsligaen i Norge. Derfor er det spesielt oppsiktsvekkende at foreningen ikke mønstrer et lag i den første runden i 2018..

Skader omdømmet

– Ja, dette er veldig synd og det er skadelig for omdømmet til seilsportsligaen, som vi nå virkelig forsøker å bygge opp til en robust og attraktiv liga, sier Magnus Hedemark i SailLogic.

Norges Seilforbund har gitt ansvaret til SailLogic når det gjelder å stå for den praktiske gjennomføringen av ligaen.

I ettermiddag fikk Hedemark beskjed om at KNS ikke kom til å stille til start i Bodø.

Sviktende kommunikasjon

– Det beklager vi. Vi hadde en intensjon om å sende et juniorlag, men svikt i den interne kommunikasjonen i foreningen bidro til at dette ble umulig for oss å få til, sier Karl-Kristian Agerup i KNS.

Han lover at foreningen skal komme sterkere tilbake i neste serierunde, som går i Molde i juli.

– Mer er det dessverre ikke å si om denne saken, sier han.

Vanskelig å få fatt i seilere

Anført av Kristoffer Spone var KNS innledningsvis det ledende laget i seilsportsligaen i Norge. Laget gikk også helt til topps i den internasjonale finalen, Sailing Champions League, i 2016. Der seilte Spone med sitt vanlige Melges 24-lag, men til de nasjonale rundene har Spone fortalt SEILmagasinet at han har slitt med å få tak i unge seilere.

– Det har vært mange telefoner med negativt svar, sier han..

Erfaringen hans er at de ikke har hatt tid; de har hatt mer enn nok med sin egen seiling.

I 2018 har KNS hatt som plan å stille med juniorlag for å bygge opp nye seilere, noe de altså ikke har lyktes med i første omgang.

Får bot

Heller ikke Arendals Seilforening maktet å stille lag til den første runden, og etter det SEILmagasinet erfarer er årsaken også der kommunikasjonssvikt og manglende organisering.

For ikke å stille til start i ligaen vanker det en bot på 5000 kroner som foreningene må betale. 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen