Søk i arkivet

Seilere ønskes til jubileumsregatta for Yngling

I år har Ynglingen 50-års jubileum, og Horten Seilforening arrangerer kombinert EM og NM. 

VM: «Bølla»
deltok i VM i Ynglig i 2017.

VM: «Bølla» deltok i VM i Ynglig i 2017. Foto: Eize Hoekstra

Rimmert van der Kooij er nestleder i Norsk Yngling Klubb, og ønsker å få flest mulig seilere til jubileumsregattaen. Regattaen holdes 7.-9. september. 

– Vi holder en lav terskel, og ønsker å få med nye og gamle Ynglingseilere, sier van der Kooij. Kan sier det ere r kun tre ting som kreves for å delta. Å få lånt en Yngling, få den transportert til Horten, og få ett målebrev til båten. Resten kan seilforeningen hjelpe til med. Foreningen etterlyser også båter med henger og målebrev som kan leies ut til utenlandske lag. 

I skrivende stund er det 23 båter påmeldt til regattaen, 18 av disse norske hvor båter fra Trondheim, Askøy og Horten er dominerende. Av de utenlandske båtene, så er det båter fra Nederland, Danmark og Sverige. 

Forskjellige nivåer

Fire av de norske båtene som er påmeldt deltok i VM i Nederland i 2017, men vi har også deltagere som ikke har seilt Yngling på over 10 år, forteller van der Kooij. Tar du utfordringen på å slå verdensmesteren, undrer van der Kooij. 

Du kan lese mer om regattaen her, eller meld deg på her. 

YNGLING: Solingens
lillesøster er en populær klasse i Nederland.

YNGLING: Solingens lillesøster er en populær klasse i Nederland. Foto: Eize Hoekstra

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen