HØSTCUP: Nesodden Seilforening håper på 60-70 båter til helgen.

Alt klart for Nesodden Høstcup

Til helgen arrangeres North Sails Nesodden Høstcup på Steilene. Nesodden seilforening håper på opptil 60-70 deltakende båter.

Publisert Sist oppdatert
MEDSTERSKAP: Regattaen er også klubbmesterskap for First 31.7 og X35.

Den ordinere påmeldingsfristen for Nesodden Høstcup er satt til torsdag kveld, så det er fremdeles tid å melde seg på. Regattaen arrangeres for 56. gang. På lørdag kveld blir det tradisjon tro seilerfest på steilene med god mat, drikke og musikk. 

Klubbmesterskap for to klasser

I skrivende stund er det påmeldt 34 båter i klassene: NOR rating (både baneseilas og distanseseilas), First 31.7, X-35, og Shorthanded. Det er kretsmesterskap for samtlige klasser. For First 31.7 og X-35 blir Nesodden Høstcup Klasseklubbmesterskap. Shorthanded seilerne har en siste mulighet til å klatre oppover på listene, både for å bli årets shorthanded seiler og til å stå på toppen av shorthanded rankingen etter endt sesong. 

På hjemmebane

En av de som stiller til start i shorthanded-klassen er Alf Magne Andersen. Han stiller til start på hjemmebane sammen med svogeren sin Pål Berntsen. Alf Magne fortalte i en mail til seilmagasinet at han ikke har seilt med Pål på mange år men at han gleder seg da Pål er en veldig dyktig seiler. Alf Magne fortalte også at han trolig ikke står på toppen av shorthanded rankingen etter endt sesong, men at han håper å kunne bli årets shorthanded seiler. Alf Magne satser på å få gode starter og jobbe seg oppover. Han håper også på jevne forhold, slik at det blir rettferdige seilaser og at de beste seilerne vinner.

 

 

 

 

OSLOFJORDEN: Nesodden Høstcup avslutter sesongen på Østlandet for de store båtene.