Søk i arkivet

VM ParalympicsBjørnar Erikstad på vei oppover

Etter en ujevn start hadde nordmannen to gode plasseringen onsdag og klatrer oppover på resultatlisten.

Det er stor skuffelse i seilerkretser over at seiling ikke ble tatt inn i det paralympiske programmet for 2024 til tross for at årets VM mer enn tilfredsstiller det internasjonale paralympiske forbunbunds krav til antall deltakere og utbredelse. I USA deltar nå mer enn 90 lag fra 39 nasjoner spredt over tre klasser. Det arbeides derfor hardt på flere nivåer for å få forbundet til å revurdere avslaget for lekene i Paris.

I mellomtiden seiles det på Lake Michigan og onsdag hadde seilerne i 2.4 meter tre fine seilaser i 6-11 knops nordøstlig vind. Bjørnar Erikstad som var helt nede på 22. plass i den siste seilasen på åpningsdagen etter å ha havnet i et vindhulll, rehabiliterte seg med gode plasseringer den andre seildagen.

- Vi fikk tre seilaser i dag, ble veldig tett i den andre. Ble fire - men rett bak vinneren. Ligger åtte, men kun noen få poeng opp til fjerdeplassen. Fortsette å seile bra med gode starter og god båtfart, sier Erikstad etter gårsdagen.

Bjørnar Erikstad posisjonerer
seg før start. Foto: Cate Brown/World Sailing

Bjørnar Erikstad posisjonerer seg før start. Foto: Cate Brown/World Sailing

2018 Para Sailing World Championship, Sheboygan, Wisconsin, USA. Over 90 competitors from 39 nations in three classes — Hansa 303, 2.4m OD, and RS Venture — competing from 18 September to 22 September 2018.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen