Golden Globe Race

MELDING: Abhilash Tomy har sendt nye meldinger til regattaledelsen. Har er ute av stand til å gå, men er trygg under dekk.

Abhilash Tomy i live, men skadet

Den indiske soloseileren har fått sendt ny melding til regattaledelsen. 

Publisert Sist oppdatert
SKADET: Abhilash Tomy fikk meldt fra ryggskade og brukket mast. Etter det har det ikke vært mulig å oppnå kontakt.

– Ute av stand til å komme meg ut av køya, jeg vil forsøke å skjekke telefonen og riggen, meldte Tomy. Senere meldta han at han har aktivert EBRIBen, og at han har store problemer med å gå. Han trenger muligens en båre. Heldigvis trygg inne i båten.  Ikke i stand til å nå den andre VB-trackeren, står det i meldingen fra soloseileren.

Backup

Han har to Yellow Brick satellittrackere, disse fungerer på linje med InReach, og kan brukes til å sende og motta meldinger. Den ene enheter er koblet til båtens 12 voltssystem, men denne koblingen virker ikke lengre. Etter hvert vil den gå tøm for strøm. Backupenheten har strøm for flere dager, og sender også posisjon. 

Satilittelefonen er ødelagt, men han har en reserve i GarbBagen, som han ikke når. Han har også en VHF-radio for fly i baggen.Det er mulig at det blir sendt opp ett fly fra Australia, og da vil de ha muligheten til å kommunisere. 

Skip i nærheten

Ett fransk fiskefartøy har blitt varslet, og er på vei, men er flere døgn unna. Også ett Australsk Marine fartøy kan nå Tomy. Den er fem døgn unna.

Sololseiler Uku Randmaa fra Estland er 400 nm unna, og har kurs mot området. Han plan er å nå Gregor McGukin først som også er uten mast. McGukin begyner å få orden på båten, og fått nødrigg på plass, men har også fått skade på vindroret, og må håndstyre. 

15 meter bøler

Mark Slats ligger som båt nummer to, 230 nm øst for Tomy. Han har også fått smake på uværet og blitt slått ned flere ganger. Han har aldri sett slike forhold. Da han havnet i orkanens øye forsvant vinden, men allikevel ble båten slått ned av bølgene som kom fra alle kanter. Han har tatt inn mye vann, og det har slått ut HF-radioen hans og diverse elektrisk utstyr.