Søk i arkivet

NY: Jeanneau utvikler en nye Sun Fast, men har publisert kun denne tegningen.
NY: Jeanneau utvikler en nye Sun Fast, men har publisert kun denne tegningen.

Ny båt, og ny regatta fra Jeanneau

Jeanneau håper på seilere fra hele verden til Sun Fast World Cup, og hinter om en ny Sun Fast-modell.

2006: Interessen var enorm for Sun
Fast 3200 for 12 år siden.

2006: Interessen var enorm for Sun Fast 3200 for 12 år siden. Foto: SEILmagasinet

Jeanneau satser videre på Sun Fast-konseptet og skal utvikle en helt ny modell. Verftet holder prosjektet hemmelig, og kun vist frem en tegning av noe som ser riktig så tøft ut. Ut i fra tegningen, så kan det tyde på at den nye modellene er en 30-foter, kanskje en ny utgave av Sun Fast 3200 som ble lansert i 2006. Båten ble kåret til Årets Båt i Europa for 2008.

Vi testet båten mot Dehler 32, First 30 og Elan 310 i 2012, du finner omtalen her. 

Entyperegatta

Sun Fast World Cup skal holdes 6. og 7. april 2019 i La Trinité sur Mer i Frankrike. Det er same sted som den berømte Spi Ouest arrangers hver påske. I år er påsken sen, så Sun Fast World Cup vil bli avholdt før feiringen. Regattaen blir seilt med Sun Fast 32000 og Sun Fast 3600

Jeanneau håper på å få deltagere fra hele verden til regattaen. Så langt er det påmeldt seilere fra USA, Australia, Italia og Slovenia. 

Mye spennende

Det blir mye å velge blandt for ivrige shorthandseilere i tiden fremover. Benetau har produsert 50 Figaro III som leveres til seilerne over nyttår. Det gjør at markedet vil bli overfyldt av spreke 32-fotere. Samtidig utvikler JPK en ny 32-foter egnet for shorthandseiling. Dehler forsøker seg også i dette markedet med en 30-foter, mens Ofcet som har en spennende 32-foter, utvikler en større modelle på 37 fot. 

Vi testet Sun Fast 3600 mot JPK 10.80 i 2014, du finner omtalen her

RASK: Sun Fast 3600 er utviklet for
et segment seilere som stiller høye krav til funksjon. Det
ser ut til at Jeanneau har lykkes.

RASK: Sun Fast 3600 er utviklet for et segment seilere som stiller høye krav til funksjon. Det ser ut til at Jeanneau har lykkes. Foto: © François Van Malleghem

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen