Søk i arkivet

SailGPPrototypen flyr

Den første av F50 katamaranene som skal benyttes i den nye SailGP var nylig på prøvetur i New Zealand

En milepel for SailGP denne uken da den første superchargede F50 catamaran ble sjøsatt i New Zealand for prøveseiling. Sjøsettingen representerer måneders utrettelig arbeid av designere og båtbyggere. Her er resultatet.

F50 er entypeversjonen av AC50 benyttet under de siste seilasene om America's Cup på Bermuda i 2017. De seks båtene som deltok i seilasene der er nå konvertert og fremstår som identiske. SailGP er sportens nye proffliga og er foreløpig finansiert av Larry Ellison med Russell Coutts som event ansvarlig. Seks nasjonale lag fra Storbritannia, Australia, Kina, Japan, Frankrike og USA skal delta i serien som starter i 2019 med seilaser i Sydney, San Fransisco, New York, Marseilles og Cowes. Finalen finner sted neste september der de to beste lagene skal kjempe om en premiepott på USD 1 million.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen