Route du Rhum

UTE: Gitana17 vant starten, men er ute etter skade. Nå leder Francois Gabart suverent.

Dramatikken alt i gang

Skader, grunnstøting, og tekniske problemer. Soloseilasen over Atlanteren er en thriller, men det er ingen overraskelse.

Publisert Sist oppdatert
IMOCA: Den eldre «PRB» holdt «Charal» på båtfart ut fra start, og leder.

Ikke uventet, så har det oppstått diverse hendelser allerede første døgn. Mest alvorlig er det for Seb Josse i Ultime «Gitana17» som var antatt å være den raskeste av alle. I morgentimene forsvant deler av baugen på styrbord sideskrog. Josse var da i ledelsen. Det er mørkt, og ikke mulig å anslå alvorlighetsgraden av skaden. Laget jobber med en plan om å få båten trygt til havn. 

Tar inn vann

Starten av Route Du Rhum gikk heller ikke Armel Le Cléac’h s vei. Han hadde tekniske problemer med lading om bord, og hadde en 35 minutters pitstop i Roscoff.  Erwan Le Rouxm favoritt i Multi 50 skal til Roscoff for å fikse roret på senterskroget. Mer alvorlig er det for Willy Bissainte i Rhum Mono. Han seiler en Open 50, og gikk på grunn på Sept-Îles-øyene. Båten tar inn vann, og skipperen har aktivisert nødsignalet.

Feilvalg

Alex Thompson i «Hugo Boss» hadde en forsiktig start. I går kveld valgte han å gjøre en strategisk vri ved å seile nord for trafikkseperasjonsområdet ved innseilingen til Den Engelske Kanal. Det ga først gode resultater, men i morgentimene har han ikke funnet ny vind, og taper enormt.

Vincent Riou i «PRB» var nest ut fra start, og er igjen i ledelsen. 

KURSVALG: «Hugo Boss» har valgt en kurs lengre nord, og har nå stoppet opp.