Møt Henrik Bergesen som satser internasjonalt

Henrik Bergesen kom nettop hjem etter å ha seil RORC Transatantic Race. Vi tok en prat om atlanterhavsregattaen og fremtidige planer.

Publisert Sist oppdatert
HYDRA: Henrik Bergesen seiler «Hydra», en Class 40, og deltok i RORC Transatantic Race.

Henrik Bergesen (36) er vokst opp med seiling med en mer enn gjennomsnittlig seilerinteressert far. Turer med «Berge Viking», blant annet til Antarktis og regattaseiling med «Nariida» kombinert med jolleseiling om sommeren førte til lysten på å få til et eget prosjekt, fortrinnsvis innen shorthanded seiling. Inspirert av Rune Aasberg og hans «Solo» og «Solo II» bestemte han seg for å gå inn for Class40. Med ny båt tegnet av briten Merf Owen og bygget i Sør Afrikas debuterte han internasjonalt i Fastnet Race i 2017, med Mike Golding blant mannskapet.

Søkte nødhavn

For kort tid siden kom Bergesen i mål i RORC Transatantic Race til en sterk 2. plass med «Hydra» etter å ha måttet søke nødhavn på Kapp Verde med rorhavari. Laget kom raskt inn i racet igjen og fullførte i fin stil. Nå blir båten liggende i Karibien frem til ut på nyåret der den blir en av en stor Class40 i Caribbean 600 regatta i februar.

Bergesen som også har familie med tre barn og et nystartet produksjonsselskap for film og TV får en utfordring når han skal få plass til seiling på et høyt nivå, men Fastnet i 2019 og fremtidige Transat Jacques Fabre og Route du Rhum står definitivt på ønskelisten.

CLASS40: «Hydra» ble nummer to i HYDRA: Henrik Bergesen seiler «Hydra», en Class 40, og deltok i RORC Transatantic Race.