Søk i arkivet

SEIL: Lars-Erik Solvang har stor tro på seilbåtene fra Bavaria. Bedre på service og mer proaktiv jobbing mot verftet skal gi resultater.
SEIL: Lars-Erik Solvang har stor tro på seilbåtene fra Bavaria. Bedre på service og mer proaktiv jobbing mot verftet skal gi resultater.

Bavaria lytter til sine forhandlere

Lars-Erik Solvang har tatt en viktig rolle for utviklingen for det tyske verftet inn i fremtiden.

SJEF: Ralph Kudla har som oppgave
å få Bavaria opp å stå igjen.

SJEF: Ralph Kudla har som oppgave å få Bavaria opp å stå igjen.

Bavaria slo på stortrommen under Dusseldorf-messen i fjor. De lanserte en rekke verdenspremierer og hadde nesten en hel hall for seg selv. I år blir Bavarias representasjon på Boot langt mer moderat, og det er dårlig med nyheter. Modellprogrammet er slanket, og kostnadene kuttet, men de skal tilbake.

– Vi måtte starte fra nytt i september, og mistet ett halvt år på grunn av de finansielle problemene, uttaler Ralph Kudla til IBI news. Kudla har tatt ansvaret for å få verftet opp på beina igjen. I Dusseldorf stiller Bavaria ut 16 ulike seil og motorbåter.

LES: Eierne kaster kortene i Bavaria

Lytter til kundene

Bavaria har tatt stramme grep for å få ned kostnadene. Noen modeller har blitt fjernet, bla flaggskipet C65, samt den fremtidsrettet E-serien. Verftet har nå over 100 båter i produksjon på tre produksjonslinjer, og 550 faste arbeidere blir supplert av 50 vikarer.

– Ingen verft kan leve uten å utvikle nye modeller, selv om de selger godt av modellene de har i produksjon, uttaler Ralph Kudla.

Det er grunnen til at Bavarias forhandlere er samlet i Glebelstadt før messen i Dusseldorf. Bavaria har over 100 forhandlere fra 50 ulike land, og har ikke mistet en eneste en under krisen i fjor. 

Ingen er nærmere markedet enn våre forhandlere. Det er dem som kan formidle tilbakemeldinger fra kunder. Det er derfor viktig å lytte til kundene når nye ideer diskuteres, kommer det fram  i Bavarias interne blad. Leder for forhandlerne er Lars-Erik Solvang. Bavaria har lang tradisjon for å selge bra i Norge, og norske kunder har et aktivt forhold til sine båter. Solvangs innspill er viktige for nye modeller. 

LES: Bavaria er reddet

SEIL: Bavaria C45 under test i 10
m/s vind i Indre Oslofjord.

SEIL: Bavaria C45 under test i 10 m/s vind i Indre Oslofjord.

Nye modeller kommer

Ralph Kudla forteller til IBI news at bavaria har ambisjoner om å utvikle to til tre nye modeller i året. De nye modellene som ble introdusert i fjor er ikke blitt vist frem skikkelig enda, og har ikke fått mye omtale i båtpressen. SEILmagasinet er en av få som  har seil C45. Flere modeller i C-serien vil komme. 

Bavaria har også fått med seg at større båter med påhengsmotorer er på vei inn i markedet. Kanskje vi vil få se en slik båt på Boot 2020.

LES: Bavaria kutter modeller

VERFT: Bavaria i Glebelstadt har
full produksjon med 600 personer i sving.

VERFT: Bavaria i Glebelstadt har full produksjon med 600 personer i sving.

 

 

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen