Midsummer Solo Challenge lokker nordmenn

Om du kombinerer Silverrudders konsept med Bohusracets skjærgård blir det Midsummer Solo Challenge.

Publisert Sist oppdatert
BANE: Regattaen går over 13 nm nordover fra Marstrand med sving innom Lysekil og Fjällbacka.

Midsummer Solo Challenge ble arrangert for første gang i 2018. Konseptet er som Silverrudder i Danmark, ingen måleregler. Det har fungert bra i Danmark hvor regattaen har over 400 påmeldinger og ventelister.

– Jag är ju normalt en ganska seriös kappseglare, men när jag seglade Silverrudder i Danmark 2014 så förstod jag att det här var något helt annat. Bara jag och min båt, och där jag försökte segla banan så fort och säkert som det gick. Och en av de saker som slog mig var blandningen på båtar;: från små dagsseglare i trä till sportbåtar i kolfiber. Och alla verkade ha lika roligt, sier Peter Gustafsson i Blur. Han er en av initiativtagaren till regattaen. 

Kolliderer med Færderseilasen

I fjor var det 60 båter med i Midsummer Solo Challenge. I år blir det ett tak på 100 båter. Så langt er det påmeldt 67 båter, så det er bare 33 plasser ledig. En av de påmeldte båtene er norske. I fjor deltok det to fra Norge. 

Starten går 14. juni fra Marstrand, og kolliderer dermed med Færderseilasen. Banen er på 123 nm, og er rundt fire merker langs Bohuslän. Båtene er ventet i mål på lørdag 15. juni. 

SOLO: Midsummer Solo Challenge starter fra Marstrand.