Ny rekord i RORC Caribbean 600

Italiensk seier i regattaen i Karibia som arrangeres for 11. gang.

Publisert Sist oppdatert
SKIPPER: Giovanni Soldini fra Italia holder den nye rekorden.

«Maserati» Multi 70 med Giovanni Soldini (ITA) som skipper var i mål etter ett døgn, seks timer og 49 minutter på den 600 nm lange banen rundt de Karibiske øyer, og slo den gamle rekorden med en time. «Maserati» er en ombygd MOD70, som var en entypeklasse for raske trimaraner. «Maserati» ble bygget om av Gitana Team som en testbenk for foiler for deres Ultime-trimaran. «Maserati» kan løftes helt ut av vannet, noe de også gjorde å noen korte distanser under regattaen i Karibia.

«Maserati» seilte til tider over 30 knop.

Duell

Det ble en tett duell mellom «Maserati» og «Argo», som er en MOD 70, uten muligheter til å fly. Jason Carroll, skipperen på «Argo» hadde med seg et toppet lag, med bla Francois Gabart. Båten kullseilte to døgn før start under trening, men klarte på mirakuløs vis å få båten seilklar. Det klarte de og kom bare syv minutter bak i mål. 

Første Class40 i mål

«Hydra» med Henrik Bergesen som eier, er eneste norske båt med i regattaen. «Hydra» er i skrivende stund på kryss inn mot mål, og ligger an til å ta en sjetteplass, men har en mulighet til å avansere. Det 26 nm til mål, og bare 4 nm til en femteplass. Fire båter er alt i mål. Catherine Pourre med Eärendil var første Class 40 i mål, etter 2 døgn, 13 timer, 45 minutter og 50 sekunder.

«Made in Midi», tidligere «Solo2» brøt regattaen.

Raskeste enskrogsbåt var «Wizard» fra USA som brukte 1 døgn, 19 timer, 38 minutter og 44 sekunder. «Wizard» er en tidligere Volvo Ocean Race 70, som vant Volvo Ocean Race under navnet «Groupama».

 

 

 

SEIER: «Maserati» Multi 70 med Giovanni Soldini (ITA) som skipper var i mål etter ett døgn, seks timer og 49 minutter på den 600 nm lange banen rundt de Karibiske øyer.