Søk i arkivet

BRUKTBÅT; Bavaria 38 Cruiser ble lansert i 2008, og testet av oss samme år.
BRUKTBÅT; Bavaria 38 Cruiser ble lansert i 2008, og testet av oss samme år.

BruktbåtKjenner løsningen på Bavarias lekkasjeproblem

I SEILmagasinet 2-2019 skrev vi om Bavaria 38 AC som bruktbåt. Flere eiere har opplevd vann i kjølsvinet. Dette problemet hadde også Gunnar Pettersen, men han fant synderen.

71°: «Vikamar»,
Gunnar Pettersens Bavaria 38 Cruiser.

71°: «Vikamar», Gunnar Pettersens Bavaria 38 Cruiser.

Gunnar Pettersen har også en Bavaria 38, men en Cruiser, en nyere modell fra 2008. Han har båten sin på 71° nord, i Honningsvåg.

Vi testet Bavaria 38 Cruiser i 2008, les testen her

– Jeg kjøpte min båt ny i 2008. Under seilas til hjemmehavnen oppdaget jeg ganske mye vann skvulpende i kjølsvinet. Båten var ship shape for en langturseilas hjem. Ble selvfølgelig bestyrtet. Konstaterte imidlertid straks at det ikke var sjøvann ved å smake på det. Litt duskregn var det, men ikke i den grad at kjølsvinet fyltes. Hadde skikkelig ruskevær fra start av.

– Etter en tid, med voksende irritasjon og grundige undersøkelser, fant jeg årsaken.

Det som satte meg på sporet, var at kjølsvinet holdt seg tørt etter opptørk , hele tiden når båten lå i stille i havner underveis. Men straks under seilas, spesielt når båten fikk skikkelig hiving i bølgene på kryss, registrertes masse ferskvann i kjølsvinet.

Synderen i forpiggen

Madrassene i lugarene hvor vanntankene er montert under var også våte. Madrassene ble fjernet. Årsaken avslørt. Mannlokkene til vanntankene var ikke tette! Det nyttet ikke å skru dem hardere til. Pakningene som jo var nye, ble skiftet, uten bedring. Når båten heiv på seg, sprutet vannet opp rundt lokket. Løsningen ble å benytte fugemasse rundt disse. I ettertid intet vann i kjølsvinet. 

– Dette som tips om å sjekke båtens mannlokk for de som måtte ha et uløst problem med stadig vann i kjølsvinet, skriver Gunnar Pettersen til SEILmagasinet.

Bruktbåttips

SEILmagasinet har en ny serie hvor vi tar frem aktuelle bruktbåter. Vi tar frem gamle tester, og snakker med båteiere for å gi en god beskrivelse av båtens styrker og svakheter. Vi vurderer båten også opp mot dagens båter i samme segment. 

I SEILmagasinet 1-2019 skrev vi om Beneteau Oceanis 40

I SEILmagasinet2-2019 skrev vi om Bavaria 38 AC

I neste nummer vil vi ta for oss Dufour 34 Performance.

Du finner SEILmagasinets testarkiv her

BRUKTBÅT: I SEILmgasinet
2-1019 omtalte vi Bavaria 38 AC fra 2003.

BRUKTBÅT: I SEILmgasinet 2-1019 omtalte vi Bavaria 38 AC fra 2003.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen