Søk i arkivet

LISENS: Fra og med 2019 dekker lisensen også ansvar for båter under fem meter i Europa.
LISENS: Fra og med 2019 dekker lisensen også ansvar for båter under fem meter i Europa. Foto:

NORGES SEILFORBUND: Ny, forbedret lisensordning

Engangslisensen er nå en saga blott. Nå i 2019 er det kun årslisens som gjelder. Men dette er til gjengjeld en forbedret utgave av den tidligere lisensen.

– Etter lange forhandlinger med forsikringsselskapet IF har vi nå fått gjennomslag for en lisens som også dekker ansvar for båter under 5 meters lengde i Europa. Det har vi ikke hatt før. Forsikringen kan utvides til å dekke hele verden for dem som har behov for det, sier generalsekretær Per Christian Bordal i NSF.

Seiler du i en båt som er større en fem meter, er lisensen, som før, kun en personlig ulykkesforsikring. Ansvarsforsikringen må da ligge i båtens forsikring.

Prisen for personlig årslisens er den samme i 2019 som i 2018. Hvilket betyr 345 kroner for juniorer (13–18 år) og for 430 kroner for seniorer (19–69 år). Lisensene kan utvides til å bli mer omfattende. Da er beløpene kr 810 og 940. Er du 70 år eller eldre, trenger du ikke løse lisens. Engangslisensen er borte – den var kun en avgift som ikke hadde noe forsikringselement. Les mer på seiling.no.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen