PARTY: Jeanneau skal samle 13 personer på en 43-foter. Det vil gjøre charter rimeligere.

Jeanneau vil gjøre charter billigere

Sun Loft 47 får gjesteplasser til 12 personer, og skal ha egenskaper fra katamaraner.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau utvikler en egen modell for chartermarkedet spesialtilpasset selskapenes ønsker. The Yacht Week er et av selskapene som får sine ønsker oppfylt. The Yacht Week har svenske grunnleggere og er en fortsettelse av Seglarveckan som skremte det meste av båtfolk i uke 29 på 90-tallet i Bohuslän. Nå fortsetter festen i varmere farvann og til formålet skal Sun Loft 47 passe bra. Sun Loft 47 skal bli prisgunstig, og med 12 personer å dele regningen, så blir seilferie billigere. Katamaraner har tatt mye av chartermarkedet, men disse båtene er også kostbare. Sun Loft vil gi noen av katamaranens fordeler på ett skrog. 

Skroglengden er kun 13.24 meter som gjør båten tilnærmer kun 43 fot lang. Da er det imponerende med 13 køyeplasser.

NYTT: Jeanneau skal gjøre enskrogsbåter mer attraktive i chartermarkedet.

To plan

Jeanneau har vært kreative og tenkt nytt, selv om mye av løsningene var på plass på Dufour Atoll 50 for snart 20 år siden. Ideen er å ha flest mulig køyeplasser under dekk, og ha fellesområdet over dekk. Jeanneau kaller båten sin for monocat. Uttrykket monomaran som ville vært bedre er alt tatt i bruk av Feeling som også tenkte nytt, uten å lykkes kommersielt. Sun Loft 47 kan beskrives som en blanding av Dufour Atoll 50 og Feeling 52 med en bredere og mer moderne skrog.

Som Atoll, får også Sun Loft byssa i cockpiten, samt flere nedganger. Det er en felles nedgang til de fire lugarene forut, og en privat nedgang til de to lugareren lengst bak. I tillegg er det en mannskapslugar helt foran i baugen.

KØYER: Seks lugarer og fire bad. Sun Loft 47 blir et flytende hotell.
TILDEKKET: Cockpiten kan tilpasses været.

Godt med plass

Ved å flytte rattene fremover, og utnytte skrogbredden bak er det plass til to digre sittegrupper lengst bak. Dette gjør  Sun Loft til en skikkelig partybåt. Den får en tarkabøyle og fast vindskjerm i cockpitens fremkant. Hele cockpiten kan tildekkes, slik at oppholdet ikke blir ødelagt av litt regn. 

Når vi vet hvordan The Yacht Weeks gjester benytter båten, så er det en god ide å holde felles oppholdsrom over dekk.

Båten har en bredde på 4,49 meter vekt på 12 tonn, og stikker 1,85 meter. Seilarealet blir på 105 kvm. 

 

COCKPIT: Bak rattene er det to store sittegrupper. Bord kan senkes og danne en solseng.