Færderseilasen

FØRST: FØRST: Swan 45 OD-en «Zorro» var første båt i mål, og best på korrigert tid.

Nordavinden reddet Færderseilerne

Mer enn nitti prosent av deltakerne fullfører trolig årets Færderseilas. -Det er vi godt fornøyd med, sier generalsekretær Anders Kristensen

Publisert Sist oppdatert
SHORTHANDED: Ole Aabel og «Will», en Platu 25 har seilt godt i klassen srom rundet Hollenderboen.

Det så lenge stygt ut, med generelt lite vind og vindstille store deler av natten, men nordavinden som slo inn i fjorden tidlig i morgentimene reddet seilasen, Kun 44 har til nå brutt seilasen, og nå strømmer båtene mot mål. De første er allerede inne. 

Først i mål, og først så langt på korrigert tid er Swan 45 «Zorro» som seiler i shorthanded klassen med Thomas Robberstad og Per Haugen. De har korrigert tid 20.16.16. De fikk følge av «Off Course» Marius Løken og Tim Sandberg med 20.51.23 og «Ille Moro» Med Kudvig Daae og Einar Astrup Stenersen Plahte som hadde 21.11.23.

Av NOR Rating båtene som runder Tristein ser det så langt ut til at svenske «Kwanza», X-41 med Sten Heger får beste korrigerte tid med 20.54.58. Øystein MIsjes «Karma Police» slo Petter Murens «Proxflyer». De hadde henholdsvis 22.58.18 og 23.50.43 i korrigert tid.

Ole Aabel og «Will», en Platu 25 er foreløpig best av shorthandenbåtene som rundet Hollænderbåtene, mens sportsbåtklassen ser ut til å være vunnet av Melges 24, Steinar Waalen. Av dem som rundet Mefjorbåen har «Livlig» John Harald Henriksen foreløpig bestetid.

I entypeklassene er vinnerne allerede klare. Her vant «Hvergang», Espen Keim Expressklassen, mens «Madeleine» Robert Bay var best i IF klassen.

 

RASK: X41 «Kwanza» fra Sverige var ført ut Drøbaksund av NorRating-båtene.