Søk i arkivet

Roboboj
Roboboj

Hankø Race WeekKNS tester selvstyrte rundingsbøyer

Det er mye å spare på å bruke bøyer som posisjonerer seg selv, selv om investeringskostnadene er høye.

Roboboj

Roboboj

Under sommerens Hankø Race Week som starter førstkommende torsdag vil KNS teste fire nye bøyer som posisjonerer seg selv og som kan styres fra land eller startbåt. Bøyene er drevet av to elektriske motorer og kan bevege seg i opptil seks knops fart dit de blir dirigert. Når bøyene er på plass er det ikke nødvendig å forankre dem, de holder posisjonenen inenfor en radius av 3-4 meter takket være GPS, En meter ved et mer avansert system.

Fjernstyrt

Ved hjelp av denne teknologien kan banene bli lagt presis i henhold til vindretningen og aktuell strøm i området. Å flytte merkene på grunn av vidkantringer gjøres med et museklikk på en laptop eller tablet.

Representanter for produsentene vil være med under testen lå Hankø. I følge KNS´ generalsekretær Anders Kristensen vil hver bøye kosten mellom 80 og 100.000 kroner, men investeringen vil betale seg tilbake i form av reduserte drivstoff- og mannskapsutigfter over fireår. 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen