Søk i arkivet

Ungdoms VM 2019 - runding 29er
Ungdoms VM 2019 - runding 29er Foto:

Ungdoms VMPå stø kurs

Mathias Berthet og Alex Franks-Penty ligger an til å forsvare VM gullet fra ifjor.

Etter seks seilaser har KNS seilerne Mathias Berthet og Alex Franks-Penty bygget opp et solid forsprang på det finske laget som er nærmeste konkurrent. - Vi tar lite risiko og seiler med god selvtillit, sier Axel Franks-Penty til Seilmagasinet idag. - Vi har hatt gode starter og lyktes godt på veivalget, sier han. Det har gitt en jevn seire med 4. plass som dårligste, mens konkurrentene alle har en eller flere dårlige plasseringer og dermed brukt opp strykseilasen sin.

Ungdoms VM 2019. God start for
Berthet og Franks-Penty

Ungdoms VM 2019. God start for Berthet og Franks-Penty Foto: arrangøren

Også jentelaget med Amalie Wang og Fredrikke Foss har fått en god start på mesterkapet. Etter 1. og 4. plass i de to første gikk det riktignok litt tregere i de to neste da forholdene var vansekeligere med krapp sjø. Likevel ligger jentene på en sterk 5. plass i sin første internasjonale regatta. Det er klart innenfor målsettingen om topp ti sammenlagt. Nå snuser de på medalje, - Men vi holder oss til den opprinnelige målsettingen, sier Amalie Wang til Seilmagasinet. 

Tirsdagens seilaser bød på frisk vind, opp mot 9 m/sek, som løyet ned mot 6-7 i løpet av dagen. Det var mye vindskift på banen.

Tobias Birkeland ligger på 13 plass i Laser Radial for gutter, mens Hanna Fjon er nummer ni blant jentene. Norge deltar ikke i brettklassene eller Nacra15.

Se resultatene her: http://www.worldsailingywc.org/results/2019_gdynia_pol.php

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen