SPREK: Caravela 950 er lett og har mye seil. Båten ser ut til å være egnet for shorthandedseiling.

Kul og billig 31-foter fra Polen

Design er vanligvis det største problemet med polske seilbåter, Caravela 950 ser riktig ut, særlig om shorthand og sprek turseiling er målet.

Publisert Sist oppdatert
BILLIG: For under 1,3 millioner kroner kan du få deg en 31-fots regattabåt.

Caravela 950 koster under 90 000 euro inkludert seil med spinnaker, men uten moms. Det er billig for en regattabåt som ser ut til å ha topp dekksutstyr og fornuftig innredning. Komfortutstyr som pumpedo, varmtvann og kjøleboks kommer i tillegg, det gjør også elektronikk.

Lett og sprek

Caravela 950 veier under tre tonn, men har et digert storseil med firkanttopp på hele 41 kvm. Sammen med en asymmetrisk spinnaker på 120 kvm, så blir det mye seil på få kilo. Sammenlignet med Elan 310, som veier 3,7 tonn, og seilareal på 105 kvm på slør, så sier det litt om den polske båtens potensial på unnavind. Lav vekt er gjort mulig ved å sette på en kjøl som stikker hele 2,2 meter. Det er mye på en 31-foter.

Fornuftige løsninger

Båten er støpt med vinylester som er bedre enn polyester. Innredningen er enkel, bygget med tanke på å holde vekten nede. Kjølen sitter i en kjølkasse som stikker opp gjennom bunnen av skroget, slik som finnen er satt i et seilbrett. Det er en teknisk god løsning.

Cockpitløsningen virker fornuftig, med to rorkulter, som i Sun Fast 3200, og løygangen bak, men storseilsjusteringen foran. Genuaskinnen sitter på hyttedekk, og båten har fire vinsjer. Den har også doble akerstag. Den kan leveres med karbonmast.

 

 

 

 

Lengde

  9,49 m 

Bredde

  3,30 m 

Dybde

  2,20 m

 Storseil

  41,0 m2

 Fokk

  28,0 m2

 Asymmetric spinnaker

  120,0 m2

 Motor

  14 hp

 Antall personer

  6

 Soveplasser

  6

  Vekt

  2990 kg

  Design category

  CE-A

  Konstruksjon

  Glass - vinylester laminate

  Design

  Biuro Konstrukcyjne EB

INNREDNING: Som Sun Fast 3200 og nye J/99 er WC flyttet frem, mens det er to akterlugarer bak.