EM 29er

Mathias Berthet og Alexander Franks Penty

Bronse til Berthet og Franks-Penty

To gode seilaser på avslutningsdagen sikret norsk pallplassering.

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty vant kvalifiseringen etter en overbevisende rekke av førsteplasser og tok med seg sammenlagtplasseringen inn i finaleseilasene, men igjen viste det seg at konkurransen i finaleseilasen var et hakk tøffere enn i kvalifiseringen.

Det ble vanskelig å holde unna for det beste britiske laget med Ewan Wilson og Finley Armstrong som ble nummer 3 i kvalifiseringen og også Freya Black og James Grummet, som bare ble 30 i kvalifisering og dermed måtte dra denne plasseringen med seg i finalen, klarte å karre seg foran nordmennene i finalen. Men det var ikke så mye som skilte, syv poeng mellom 1. og 3. plass, og kun tre poeng skilte nordmennene fra sølvmedaljer.

Se resultatene her

Dette var Berthet og Franks-Pentys siste store regatta i 29er. Nå venter 49er og fra og med neste sesong blir det full satsing i OL klassen. Her er det i ferd med å bygge seg opp et norsk miljø med Mathisenbrødrene i Risør i spissen, og det vil bli interessant å se hva den norske modellen som sportssjefen Rigo de Nijs er i ferd med å bygge opp, kan få til med disse seilerne.

Marthias Berthets lillebror Markus og Emile Forslund endte på 44. plass i gullfinalen, Amalie Wang og Jeppe Nilsen ble 19 i sølvfinalen (69 sammenlagt) og Julie Sverdrup og Vilde Pollen nr 19 i bronsefinalen (119 sammenlagt). Det deltok 210 båter i mesterskapet som ble seilt på Gardasjøen med Circolo Vela Arco som arrangør.