Søk i arkivet

Statsbudsjettet 2020:Astrup lover satsing på 5G

Telenor stenger gradvis ned det gamle kobbernettet og alle nordmenn blir mer og mer avhengig av trådløs teknologi. 

Likevel er det manglende eller dårlige tele- og datatilbud mange steder. Det merkes av de fleste som ferdes litt utenfor allfarvei, enten det er på kysten eller i fjellet.

Ifølge digitaliseringsminister Nikolai Astrup inneholder statsbudsjettet for 2020 derfor vel 700 millioner kroner til helt nye digitaliseringstiltak.

− Digitalisering er et viktig virkemiddel for å modernisere og effektivisere offentlig sektor, legge til rette for nye jobber, og gjøre hverdagen enklere for folk flest. Derfor foreslår vi å bevilge over 700 millioner kroner til nye digitaliseringstiltak i statsbudsjettet for 2020, sier Astrup.

Regjeringen vil blant annet legge bedre til rette for utbygging av det nye 5G-nettet.

– Heldigvis er det færre og færre steder med dårlig 4G-nett. Vi skal fortsette utbyggingen av det nettverket, men parallelt må vi bygge 5G, fastslår digitaliseringsministeren.

Budsjettet inneholder også 256 millioner kroner til utbygging av fiber og bredbånd i distriktene. Det er over 50 millioner kroner mer enn statsbudsjettet for 2019.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen