Søk i arkivet

Seilmagasinets helgeportrettPeter Gustafsson fyller opp sin «Bucket list»

Gustafsson har mange planer før han legger seilingen på hyllen. I oktober fikk han krysset av Rolex Middel Sea Race.

J/111: Blur er en lett og rask
36-foter.

J/111: Blur er en lett og rask 36-foter. Foto: Peter Gustafsson

Peter Gustafsson er vel kjent i det norske seilermiljøet. Han har flere Færderseilaser bak seg seg og mange følger bloggen hans «Blur» der han dekker egen seiling og internasjonale nyheter. I tillegg organiserere han Marstrand Big Boat, «En regatta av seilere, for seilere», som er blitt et populært stevne for norske seilere på vei hjem etter Skagen Race.

Med sin J/111 «Blur» er han en av få nordiske seilere som viser seg frem utenlands, og på hans «Bucket List» står flere av Europas klassikere. I 2017 gikk turen til Cowes og Fastnet Race, og i år sendte han like godt båten på lastebil til Frankrike hvorfra han med et delivery crew trailet båten til Valetta på Kypros for å delta i «The Middle Sea Race», en klassiker i den østre delen av Middelhavet.

Etter en vellykket havseilas som gikk rundt Sicilia er «Blur» nå satt på land og skal etter hvert klargjøres for neste års «Giraglia Race», en annen klassiker som starter i St. Tropez og runder Giraglia-fyret nord for Korsika før målgang i Genoa. Det betyr at den gode Peter er båtløs frem til begynnelsen av juli, og bare han selv vet hva han skal finne på i det tidsrommet..

Hør Peter Gustafsson i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen.

BLUR: Peter Gustafsson og laget som
seilte Rolex Middel Sea Race.

BLUR: Peter Gustafsson og laget som seilte Rolex Middel Sea Race.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen