NY: Bavaria C42 er alt på plass i messehallen.
SJØSATT: Bavaria C42 testet på vannet før jul.
SURF: Skroget har en form som gjør at den kan plane, men det skal mye til.
MOTORSEILER: Moody 41 DS blir en spenende båt for det norske markedet.
NY: Dragonfly 40 blir verftets nye flaggskip.
KATAMARAN: Excess 11, verftets minste modell til nå.
LUKSUS: Contest 55CS ser lekker ut.
ENGELSK: Revelation 480 fra Discovery.
SEILEGENSKAPER: Smalt forskip og bredt akterskip skal gi både gode kryssegenskaper, og sløreegenskaper.
ITALIENSK: A33 ser tøff ut.
SVEITS: Esse 330
KINA: FH950 fra kinesiske Fa Hai Yachts
TUR: Bali Catspace tar båtferie på alvor.

De største nyhetene på Dusseldorf

Lørdag åpner Boot, verdens største innendørs båtutstilling. Vi har samlet seilbåtnyhetene.

Publisert Sist oppdatert

Boot er tiden for å skape oppmerksomhet. Verftene bruker den enorme utstillingen på 17 haller for å lansere sine nyheter. Av disse hallene er tre satt av for seiling. Seilbåtene har i år fått mer plass enn hva de hadde i 2018 og 2019, og det er gode nyheter.

POTENT: Den nye 40-foteren har høyere mast, lengre vannlinje og er bredere enn X4.3 fra X-Yachts. Den har også nesten like mye seil.

Store verdenspremierer

Den viktigste nyheten på Boot vil nok mange mene er Bavaria C42, ny 40-foter med det nye italienske formspråket. Båten blir enorm, mye mer volum en dagens 41 Cruiser, men prisen har ikke vokst like mye som volumet.

Den andre store nyheten er Hallberg-Rassy 40c, en bår noen alt har sett under produksjon på Ellös under Öppet Varv i høst.

UNIK: Moody 41 er enn allværsbåt, perfekt for å strekke sesongen i begge ender.

Nye Moody 41 blir også spennende, det er en motorseiler som bør være perfekt for Norge, og vårt klima. 

Interessant er det også at franskmennene  velger Dusseldort fremfor utstillingen i Paris når nye Dufour 530 skal lanseres. 

Dragonfly har fått ferdig sin nye 40-fots trimaran, verftets største til nå. Den blir svært rask, både for seil og motor.

Excess, Beneteaus nye katamaran-merke har også en verdenspremiere på 11 meter.  

Ny Contest 55 CS er den mest eksklusive premierene. Discoverys nye Revelation 480 blir også verdt å se, første modell ut i en ny serie.

Fra Kina kommer en sprek 33-foter, FH950, og Bali viser frem sin Catspace, en katamaran på 40 fot som utnytter boarealet maksimalt. 

DAGSEILER; Stor cockpit, elmotor, gode seilegenskaper og fire køyeplasser.

Nye dagseilere

Det lanseres flere spennende dagseilere, fra Nederland, Italia, Frankrike og Sveits. Saffier SE 27 er lillesøsteren til Saffier SE 33 som har funet veien til Norge. A33 er fra en produsent som har byttet nav fra B-Yachts til A-Yachts, og som har historikk tilbake til Brenta. Tofinou 9.7 blir en lekker og kostbar sak på 33 fot. Esse 330 er en båt på samme størrelse.

FOILER: Astus 22.5 blir en rask og spennende nyhet på Boot.

Mindre verdenspremierer

Astus 22.5 er en rask og prisgunstig trimaran. 22-foteren er designet VPLP, og får foiler. Disse foilene vil hindre avdrif, og gi løft, men skal ikke gjøre at trimaranene flyr.

Sailart 18 er en tysk dagseiler på 18 fot. Tiwal 2X er en ny oppblåsbar jolle.

H-Båt er ingen ny båt, men nå blir den bygget i Estland av Saare.

NY: Arcona 345 erstatter 340 fra 2009.

Nyere båter

Det er en haug av nye båter som vises frem i Dusseldorf, men som har blitt vist frem i Cannes, eller andre messe i 2019. Swan 48 er en bår vi ser frem til. Det blir også Ovni 400. Dehler 30 OD, ClubSwan 36, First Yacht 53, Italia Yachts 11.98, X4.0, Grand Soleil 42LC, og Oyster 565 er båter som er nominert til Årets Båt i Europa, men ikke vist frem på Dusseldorf.

Båter på gang

Flere av utstillerne har tegningene klare for nye båter. Arcona skal lansere en 34-foter, X-Yachts utvikler to nye modeller, begge, sannsynligvis mellom X4.9 og X6.5. Nautor’s Swan har planer om en båt mellom 48 og 65. Elan kommer med en større båt i GT-serien. Hallberg-Rassy vil også lansere en ny modell i august, sannsynligvis en erstatter for dagens 48-foter. Italia Yachts har tegninger klare for to nye båter, en IY 14.98 Performance Cruiser på 50 fot, og 15.98 Bellissima

Grand Soleil utvikler en ny rask 44-foter. Beneteau har også lagt planer, men viser ingen nyheter på Boot. I cannes derrimot i september vil de komme med en ny Oceanis 40, og en Oceanis Yacht 54

Regattabåter: Dehler 30OD.