NY: «Te K?hu» blir Emirates Team New Zealand nye treningsbåt. Den er under 40 fot.

ETNZ klar med liten treningsbåt

Emirates Team New Zealand sender sin AC 75 til Europa og har utviklet en miniversjon for å trene mens regattabåten er under transport.

Publisert Sist oppdatert
FORM: Treningsbåten får et V-formet undervannskrog.

For å begrense kostnadene er det gjort begrensninger om hva lagene kan bygge som treningsbåter. En slik båt må være under 12 meter. I dag ble «Te Kāhu» annonsert, en nedskalert AC75 båt

Trening uten avbekk

23-26. april er det første runde av America’s Cup World Series på Sardinia. Dit skal Emirates Team New Zealands AC75, sendt på et skip. Det tar 60 døgn. Det er døgn laget ikke vil miste. 

LES:  «American Magic» under seil

Mellom to generasjoner

Alle de tre andre lagene har utviklet små treningsbåter, mens det new zealandske laget satset på simulator trening. Av de tre første treningsbåtene, så var det laget fra USA som utviklet noe i nærheten av AC75-båtene. Båtene til Italia og Storbritannia var mer for å bekrefte at konseptet fungerer.

Emirates Team New Zealand  skal bygge to AC75, og båten som skal brukes i America’s Cup vil bli utviklet etter erfaringer fra dagens AC75 og den nye treningsbåten,  «Te Kāhu». «Te Kāhu» har et veldig V-formet og en hard knekk i sideskroget. 

LES: Når utviklingen starter fra null

 

SJØSATT: Den lille treningsbåten vil gi erfaringer for utvikling av 75-foteren som laget skal bruke for å forsvare America's Cup.