Søk i arkivet

Innhold

Siste fra forsiden

Delphia 31: En smart utfordrer

Delphia har et godt omdømme, men har hengt noen år bak i produktutvikling. Deres nye 31-foter er imidlertid på høyden med konkurrentene når det gjelder design, løsninger og pris.

Sengetøy: Drøm varmt om bord

Før du velger sengetøy i båten, bør de vurderer fuktighet, luftemuligheter og klima båten brukes i. Vi har snakket med båtfolk og eksperter og fått gode tips.

Tips til trygt båtkjøp

Er det trygt å kjøpe båt i utlandet med garantert leie­inntekt? Når skal man overføre penger til selger? Pluss et spørsmål om ansvar ved kjøp og salg – det er temaene til Jørgen Bull denne gangen.

Sikkerhetsutstyr: På tide å være litt personlig

Seiler du alene, trenger du en EPIRB eller en PLB, men seiler du med andre, kan dette være hva du minst trenger.

Den kulturelle Amalfikysten

Henrik Ibsen dro dit og han hadde følge av flere andre kunstnere. Nå har også seilerne oppdaget Amalfikysten i Italia.

Seilbåtcharter: Et farvann for enhver årstid

Temperatur, vindstryke, havneplass og priser kan variere sterkt fra én måned til en annen, også i sydligere farvann. Ofte kan det lønne seg å reise litt utenfor høysesongen for å få mest ut av seilferien.

Et smykke av en Forgus

TOPAZ betyr smykkesten, og for Per Gudim Thorbjørnsen og Toril Jogesjø er deres Forgus 31 det. Båten har vært deres hjem på fem års jordomseiling, og fortsatt er båten deres øyensten.

Familieseilas til Grønland

Sommeren 2012 seilte Frode Falkenhaug langs den gamle vikingruten fra Norge til Grønland med familien som mannskap. Etter å ha vært på langtur hadde de erfaring med å seile i tropisk farvann. Å seile i Arktis ble en helt annen opplevelse.

Gå til toppen