Søk i arkivet

Innhold

Siste fra forsiden

Førsteinntrykk: Diva 24: Stor og liten på en gang

Diva 24 setter bortimot rekord når det gjelder pris i forhold til cockpitstørrelse. Det var noen av oppdagelsen vi gjorde da vi seilte båten.

Den første på to skrog

Fra Norges første flerskrogsbåt til dagens America´s Cup-katamaraner skiller 50 år, 40 knop og et nesten ufattelig teknologisk sprang.

2.4 mR seiling: 30 cm over vann: Magne lærer av ekspert Bjørnar Erikstad

I en 2.4 mR skal du ha koordinasjonsevne som en edderkopp. Foran deg har du 16 trimliner å holde styr på. Med føttene styrer du, og hodet er så vidt over vannflaten.

Årsoppgjør: Seilsesongen 2013: Fra OL-poeng til NM-medaljer

71 seilere kan kalle seg norgesmester 2013, men bare fire er mesterne over dem alle. Det er Eivind Melleby, Vidar Hansson, Harald Blom Bakke og Lars Horn Johan-nessen. De vant konegpoka-len i det som nå er blitt et verdig punktum for sesongen: Mesternes mester.

Salona 38: Rimelig arvtager

Det kroatiske verftet har byttet ut en 37-foter med en 38-foter. Noe fungerer og noe fungerer ikke.

Tekstiler på dypt vann

Bruktbåten trengte sårt nye puter under dekk, men veien frem var en labyrint. Vi har snakket med to syere som har god peiling, og vi fikk både gode råd og hyggelig priser.

En gresk seil-odyssé

Lei av dårlige båtsomre bestemte de seg for å la norskekysten seile sin egen sjø, og satte sjøbein i Den saroniske golf. - Himmel og hav for en odyssé det ble, skriver Lene Hval Fossan.

Den farlige strømkabelen

Båter får stadig mer elektrisk utstyr om bord, og mange ligger med landstrømskabel permanent tilkoblet. Det kan bli dyrt.

Gå til toppen