Søk i arkivet

Innhold

Siste fra forsiden

Nytt bunnstoff holder mål

Nytt bunnstoff som skal gi mindre friksjon, ble lansert i Norge i 2013. Vi har prøvd det i to sesonger med godt resultat.

Tommelen ned for ny godshavn

Får Bergen kommune det som de vil, vil ikke de yngste i Hjellestad og Bergens Seilforening ha noe sted å seile i femtiden.

Sail Race System i detalj Fra terminliste til resultatliste

Sail Race System har en vidt spekter av funksjonalitet. Her er en gjennomgang.

Soloseilerens grunnregler

Du må kunne prioritere og gjøre alt selv – og du må ha et fugleperspektiv på båten og regattaen. Det er noen av egenskapene du må ha som soloseiler.

Nesten klar for regatta

Den gamle bruktbåten fra 1986 blir stadig bedre. Til sommeren er målet å delta i noen regattaer.

– Gøy å lære

– Regattaseiling gjør at du blir bedre kjent med båten. Det gjør også turseilingen hyggeligere, mener regattaseiler Christen With • I fire sesonger har Axel Nissen-Lie seilt og oppgradert en Twostar 36 fra 1986. Båten har gjennom årene også fungert som en testbenk. Erfaringene han har gjort seg, forteller han om i denne spalten.

Bygd for naturhavner

Malango 8.88 er verdens minste båt med jollegarasje. Det virker sprøtt, men konseptet fungerer.

Montér pre-feeder’n korrekt

En feilmontert genua-pre-feeder gjør livet for baugmannen vanskelig, heising av forseil tungvint, rormannen frustrert, i verste fall genuaen din til seilmakerpasient og da garantert en enda mer frustrert skipper – les han med lommeboken. Enkle grep kan gjøres for å snu «katastrofe» til suksess.

Gå til toppen