Nå vil også jentene seile på langtur

TA VARE PÅ DAGENE: Hverdag kan være veldig fint, men hvis man ikke passer seg, så blir dagene bare borte. Om de kan inspirere andre til å drømme litt mer, er Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt fornøyde.
FØRSTE GANG: Når Elise Pernille Gryt (bildet) og Emilie Ørn Kreyberg setter seil i juli, har de knapt rukket å ha fått seilt Hallberg-Rassy 312-en «Paloma».
BRATT LÆREKURVE: Elise Pernille Gryt synes lærekurven har vært bratt.
I JULI: En av de første dagene heiser Elise og Emile seil om bord i «Paloma» og setter kurs for eventyret som venter.
EGEN SJARGONG: ? Vi fikk en sjargong og en tone og en identitet som er oss i Fjerne Farvann. Det er tydeligvis noe folk liker og opplever som inspirerende. Folk vi ikke kjenner kommer bort på gata og sier: Fjerne Farvann er sjukt rått! Stå på!, ...
SYNGE I VILDEN SKY: – Jeg hadde aldri seilt alene før jeg kjøpte egen båt, men jeg elsker det. Da kan jeg seile skikkelig på skrå, synge så høyt jeg klarer – uten å tenke på å ta hensyn til andre. Sånt blir jeg lykkelig av, forteller Oda ...
BEHOLDT NAVNET: ? Båten het «Snuppa» da jeg kjøpte henne. Og som alle vet bringer det ulykke å bytte navn. Dessuten er det jo litt søtt, forteller Oda Pedersen Taule.
MEKKING: Da Oda oppdaget at båten lakk i propellakslingen, repararete hun motoren selv , men ikke helt uten probler.

Jenter på de syv hav

Mens Elise Pernille Gryt (24) og Emilie Ørn Kreyberg (28) skal seile «melkeruta», styrer Oda Pedersen Taule (23) skuta mot Australia alene. Stadig flere jenter drar på langtur i seilbåt.

– Vi ble rett og slett forelska.

Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt ser smilende på hverandre. Forelskelsen heter «Paloma» og er en 31 fots Hallberg-Rassy 312 fra 1986.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER