Søk i arkivet

Se video fra tokt med Statsraad Lehmkuhl

Lurer du på hvordan det er å seile skværrigger? Vi har seilt med Statsraad Lehmkuhl fra Bergen til Åbo i Finland i sommer. Se film!

Sammen med 99 medseilere i alle aldre, og fra mange land, var vi med på tokt med skværriggeren en uke i åpen sjø.

Vi kastet loss fra Bergen 13. juli og ankom Åbo (Turku) i Finland etter en ukes seilas i Nordsjøen, Skagerrak, Kategatt og Østersjøen. Været var for det meste bra, men sørover gjennom Kategatt fikk vi kuling og regn i mot.

Deretter dreide vinden på nordvest og vi fikk en flott slør nordøstover fra Bornholm forbi Christiansø og Gotland til vi ankom skjærgården sørvest i Finland etter ukes seilas.

Filmen viser livet ombord med klatring i riggen, haling i tau, boforholdene under dekk på banjeren og shantysang og moro på frivakten. Du møter også noen av deltagerne, som forteller om hva de synes om å seile skværrigger.

I skrivende stund seiler Statsraad Lehmkuhl Tall Ships Races fra Finland til Lituaen og deretter Polen.

Filmen varer i nesten 20 minutter og viser flere sider av livet ombord fra vi kom ombord i Bergen til vi festet med andre seilskutefolk på Tall Ships Races-festival i Åbo.

Stor reportasje fra toktet kommer senere i SEILmagasinet

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen