NY SJEF: Mark Turner er en av verdens fremste innen sport-management, og nå leder han Volvo Ocean Race.

Sjefen for Volvo Ocean Race slutter

Mark Turner etterfulgte Knut Frostad som leder for en av verdens mest prestisjefulle regatta, men har tydeligvis ikke fått alt slik han ønsker.

Publisert Sist oppdatert
ARVTAGEREN: Mark Turner har overtatt stafettpinnen av Knut Frostad. Her er de i diskusjon sammen underWorld Yacht Racing Forum i Gøteborg i 2013.

– Jeg er i jobben så lenge jeg får gjennomført slik jeg ønsker, har Mark Turner uttalt til SEILmagasinet i en tidligere anledning. Nå har han valgt å slutte, samtidig som at arrangøren har sent ut en pressemelding om at det blir forandringer i planene. Det blir ikke noe start i 2019 med ny type båter, men muligens en tredje runde med dagens 65-fotere. 

Racet som starter i slutten av oktober blir ikke berørt.

LES: Slik blir Volvo Ocean Race neste båt. 

Ny tidsplan

Det er planene rundt racet som starter i 2019 som nå vil bli forandret. Mark Turner har vært med å utvikle en ny båttype til denne regattaen, en Super 60 med foiler, som alt er satt i produksjon. Utviklingen av denne båten vil forsette.

Eieren av Volvo Ocean Race mener at de trenger mer tid, og har valgt å sette regattaen på vent, noe som har ført til at Mark Turner har valgt å slutte.

– Vi beklager at Mark Turner har valgt å slutte, men er takknemlige for alt arbeidet han har lagt ned de siste 16 måneder. Arbeidet som Mark har gjort vil sikre at Volvo Ocean Race vil fortsette å være en plattform for seiling og foretningsutvikling verdensklasse. Vi ønsker han det aller beste for fremtiden, sier styreformannen i Volvo Ocean Race, Henry Stenson.

– Selv om jeg har valgt å slutte, så er jeg takknemlige for å hatt muligheten til å lede Volvo Ocean Race i denne viktige tiden. jeg er sikker på at 2017-2019-regattaen vil bli en av de beste noensinne, uttaler Mark Turner i pressemeldingen.

Vi hadde portrett om Mark Turner i 2016. Les: Den nye sjefen

START: Volvo Ocean Race runden som starter i oktober blir ikke berørt av at Mark Turner slutter.