Søk i arkivet

BLUR: Peter Gustafsson vant Hollænder?n med sin J/109 «Blur». Nå kommer han til Asker for å fortelle norske seilere om hvrdan man lykkes i det.
BLUR: Peter Gustafsson vant Hollænder?n med sin J/109 «Blur». Nå kommer han til Asker for å fortelle norske seilere om hvrdan man lykkes i det. Foto:

Oppskriften på å lykkes i Norge

Den svenske seileren Peter Gustafsson, alias «Mr. Blur», har gjort det skarpt på norske regattabaner. Nå skal han gi norske seilere vinneroppskriften.

PETER GUSTAFSSON: Kommer til
Oslofjordmuseet 21. mars.

PETER GUSTAFSSON: Kommer til Oslofjordmuseet 21. mars.

Linn Krogh Hansen

«Kappseiling i kjente og ukjente farvann» er tittelen på foredraget Peter Gustafsson vil gi sine norske seilerkollegaer i Oslofjordmuseet i Vollen i Asker onsdag 21. mars. Asker Seilforening, i samarbeid med naboene i Hurum, Bundefjorden og på Nesodden, har invitert den svenske seileren, som er kjent for sine meninger og vyer i bloggen «Blur».

– Når Peter deltar i regattaer gjør han grundige forberedelser, og nå kommer han til oss for å fortelle om sin  tilnærming til hvordan man får maksimalt ut av kappseiling på nye steder – enten det gjelder solo/shorthanded-seiling eller med fullt mannskap, sier Colin Bevan fra Nesodden Seilforening.

Vant Hollænderseilasen

I 2017 deltok Peter Gustafsson for første gang i Hollænderseilasen – og vant.

– Han ble også raskete båt rundt Fyn i Danmark i soloregattaen Silverrudder og han fikk en bra plassering i Rolex Fastnet Race, forteller Bevan.

Peter Gustafsson er av initiativtagerne til Marstrand Big Boat Race og han er med på Sveriges nye variant av Silverrudder – Midsummer Solo Challenge, som arrangeres for første gang i år.

Opprinnelig skulle arrangementet ha foregått i Asker Seilforenings klubbhus på Blakstadtangen, men fordi det er ventet mange seilere og Asker Seilforening har fått med seg de tre naboforeningene, er det hele flyttet til Oslofjordmuseet.

– Der håper og tror vi det blir fullt hus, sier Bente Vikenes i Asker Seilforening.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen