Søk i arkivet

Knut FrostadSpennende teknologisk utvikling på gang

Knut Frostad tar lederjobb i elektronisk konglomerat, og tror på store teknologiske kvantesprang.

JOBB: Knut Frostad skal utvikle
Navicos nye foretningsområder.

JOBB: Knut Frostad skal utvikle Navicos nye foretningsområder. Foto: © AinhoaSánchez

Mannen som for de fleste nordmenn er kjent som mister Volvo Ocean Race har etter flere års pause fra operativ virksomhet tatt en ledende jobb i elektronikk bransjen. Frostad ledet Volvo Ocean Race fra 2007 til 2015 og har hatt en finger med i regattaen til han ved årsskiftet trakk seg fra alle verv. Da hadde han representert Volvo Cars i styret og vært med å selge regattaen til dagens eiere, Johan Salén og Richard Brisius som han for øvrige kjenner godt. 

– Volvo Ocen Race-båtene var alltid på nett. Det vil morgendagens fritidsbåter også bli. Det vil gjøre det tryggere. Vi vil få mye av teknologien som alt finnes i biler i morgendagens båter, hevder Frostad. 

Les: Mer om fremtidens båtelektronikk (+)

Les: Fremtidens løsning kjøpt av Navico

Pendler fra Spania

Etter å ha sittet i Navicos styre siden 2005 blir han fra 1. mars Executive Vice President i selskapet med ansvar for å utvikle digitale plattformer for B&G, Lowrence, Simrad og andre merkevarer kontrollert av Navico. Han ser store fremtidsmuligheter innenfor navigasjon, kommunikasjon og sikkerhet for båtfolket. Han ser at regattaer som Volvo Ocean Race har vært med på å løfte den teknologiske utviklingen, men også at ny teknologi kan bringe regatta- og rekreasjons seiling til nye nivåer. Knut skal arbeide med base i Navicos hovedkontor i London dit han inntil videre skal pendle fra familens bolig i Alicante. Mikkel Thommessen har snakket med Frostad for Seilmagasinets helgeutgave. 

Les også: Knut Frostad med ny jobb

SEILING: Knut Frostad seilte
mannskap på Per Ottar Skaarets «Jokerman» under
Raymarine 2Star 2018.

SEILING: Knut Frostad seilte mannskap på Per Ottar Skaarets «Jokerman» under Raymarine 2Star 2018.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen