Skagen Race fra ripa

RIPA: Amerikanske Ryan Cecil satt enten på ripa, eller tok bilder på vei over til Skagen.
Før start i Åsgårdstrand.
RORMANN: Jan Birger Lie styrte 76-foteren raskt gjennom sjøene.
VINNERE: Mannskapet på «EnderPearl» samlet på dekk av «Christian Radich» med pokalen.
Lederteamet intervjuet i Skagen
Bjørklund med vanderpokalen.
LEDER: «Enderpearl» har fått utnyttet sin lange vannlinke.

– Kaldt, tøft, men gøy

Amerikanske Ryan Cecil var invitert med på Skagen Race. Hans regattaerfaring har vært seiling i Karibia, slik e forhold var det ikke til Skagen.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Cecil er flykaptein i United Airlines, og har deltatt flere ganger

Interline Regatta på British Virgin Islands, en regatta hvor det deltar mye folk fra flybransjen. Her har han seilt på en norsk båt, og delt lugar med Kenneth Bjørklund, skipperen på «EnderPearl».

Bjørklund inviterte amerikaneren til Norge for å seile Skagen Race. Han har sendt oss en rapport om regattaen. 

– Jeg hadde forventet meg tøffe forhold, men det var langt verre enn hva jeg hadde forestilt meg. Det var kaldere, mer vind, og bølger langt større å kraftigere enn mine forventninger. Jeg hadde sett for meg et konkurranseinnstilt mannskap, men nivået lå på et langt høyere nivå. Både kunnskapsnivået og erfaringer imponerte meg, forteller Cecil.

Imponerende skipper

– Det var gledelig å iaktta Kenneth Bjørklund i sitt rette element, forteller amerikaneren. Han ble imponert over hvordan skipperen inviterte mannskapet på «Karma Police» om bord, og hvordan deres erfaringer ble brukt under regattaen, det mener Cecil er et godt eksempel på godt lederskap. Ved å la Jan Birger ta roret, kunne Bjørklund konsentrere seg om strategiske beslutninger sammen med Christen og Silje With. Amerikaneren ble også målløs avØystein Misje og andre fra «Karma Police» som måtte klatre i masten for å sette ett rev. 

De viste stort mot. 

Ble sittende å ri

Ryan Cecil innrømmer at det ikke var noe komfortabelt å sitte på ripa å ri, og at det var kaldt og vått, men allikevel var det noe positivt.

– Selv om det var tøft, så var det også hyggelig. Det ble en god stemning blant mannskapet, og vi ble bedre kjent med hverandre.

Alt i alt var det en fantastisk regatta, og jeg er enorm takknemmelig for å fått muligheten å seile. Å vinne var bare toppen av kransekaken, sier Cecil.

 

TOG: «EnderPearl» med sine 76 fot toget forbi båtene som hadde startet tidligere. Den kom først til Skagen.
SELFIE: Ryan Cecil fikk seg et nytt facebook-profilbilde før start.
SKIPPER: Amerikaneren var imponert over skipper Kenneth Bjørklund på «EnderPearl».
VINNERE: Mannskapet på «EnderPearl» samlet på dekk av «Christian Radich» med pokalen.