Søk i arkivet

Golden Globe RaceTapio Lehtinen i mål, og med nye planer klare

Den 61 år gamle finske seileren etterlever det gamle motto om at det viktigste er ikke å vinne, men å delta. I samtale med Seilmagasinet forteller han om utfordringer underveis og spennende nye planer.

Tapio Lehtinen, FIN, deltaker i
Golden Globe Race

Tapio Lehtinen, FIN, deltaker i Golden Globe Race

Tapio Lethinen delte Golden Globe Regattaen inn i tre deler, finansiering og forberdelser, fullførelse og kampen om seieren. Etter 322 døgn i sjøen var han mer enn 100 døgn bak vinneren Jean-Luc Van Den Heede, og selv om han er gammel regattaseiler fant han roen på havet til tross for skuffelsen over å være ute av seierskampen. Ekstrem groe under vannlinjen  var bremseklossen som satte ham ut av spill, men han skylder båten et bedre resultat og har allerede fått tillatelse av kona til å være med neste gang.

Whitbread mimreregatta

Lehtinen som også deltok i Whitbread Round the World Race i 1981-82 har også fulgt Don MacIntyres planer om et Whitbread replica, Ocean Globe Race, og som første publikasjon kan Seimagasinet berette at finnen nettopp har signert kjøpekontrakt og betalt håndpenger for en Swan 55 som han har tenkt å delta med i denne seilasen. Nå utfordrer han eirene av «Berge Viking» til å gjøre det samme.

Mannen må i det hele tatt vær glad i å selle. Da Seilmagasinet snakket med ham tidligere i uken satt han sammen med fruen ombord i 6-meteren fra 1936, «May Be IV» og som han nå skal på seilferie med før han forberdere sseg til 6 neternes VM i Finland senere i sommer.

LES: I mål som siste båt, bremset av groe

FULLFØRTE: Tapio Lehtinen var
nesten 11 måneder til havs alene i sin 36-fots smale og lave
båt.

FULLFØRTE: Tapio Lehtinen var nesten 11 måneder til havs alene i sin 36-fots smale og lave båt. Foto: www.pplmedia.com

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen