Seilmagasinets helgeportrett

Late bloomer

Morten Kielland ble godt over 60 før han satset på seiling for alvor.

Publisert Sist oppdatert
CLUBSWAN50: Morten Kielland gjør det meget bra i ClubSwan 50.

Oslo-gutten Morten Kielland, nå bosatt i Sveits, har vært totalt ukjent i det norske seilermiljøet i hele sitt liv. Den som følger ekstra godt med vil kjenne ham igjen fra det amerikanske 12-meter miljøet, der han deltok i noen år, men det er først de siste tre-fire årene han har satset tungt internasjonalt. Gjennom sitt vennskap med Nautor eieren Leonardo Ferragamo ble han overtalt til å bli en av de første som skaffet seg en av de nye ClubSwan 50 der han fra begynnelsen sørget for å omgi seg med et lag sterke proffseilere. Idag er den spanske stjernseileren Iker Martinez en del av laget som «Mathildes» sailing master.

Norske seilere

Christen With var en av dem som overtalte Kielland til å etablere «Mathilde Academy» i 2017, der man tok sikte på å trekke inn lovende norske seilere og gi dem mulighetene til å utdanne seg i et tøft proffmiljø. Det har vært vellykket og idag er Silje Brathagen With lagets faste navigatør mens Alexander Ringstad også er sentral ombord og har steppet inn for Kielland som rormann om han ikke selv har kunnet seile. Nå åpner han for å få flere nordmenn på laget.

Helt i tet

Idag er Morten Kielland aktuell i The Nations Cup, der han riktignok ikke seiler for Norge, men for Sveits, og etter to seilaser ligger «Mathilde» på en sterk 2. plass individuelt.

Morten Kielland tok tid mens båten var på vei under motor til start for å snakke med Seilmagasinets Mikkel Thommessen

«Mathilde»
«Mathilde»
Morten Kielland til rors på «Mathilde»
«Mathilde» tok 3. plass i St. Tropez
Knallstart for «Mathilde» - Palma Vela 2018
Club Swan 50 «Mathilde
«MATHILDE»: Nordmannen Morten Kielland leder i ClubSwan 50-klassen på Palma, Mallorca.
MATHILDE, Class: Clubswan 50, Sail n: SUI5004, Nationality: Suisse