Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Skadet brettseiler brakt til sykehus

Det er skjelden at brettseilere blir skadd og må på sykehus, men det var det som hendte med en 32 år gammel kvinnelig brettseiler som ble funnet i Drøbaksundet i går kveld.

Hjem etter fire års jordomseiling

20-årige Johan Herman Storm la for fire år siden ut i en velbrukt 31’ 76-modell Ballad. I går kom han hjem etter fire års jordomseiling og en lang slutt-etappe fra Grønland til Aker brygge.

«Godthåp» hjem etter fire års jordomseiling

NHK arrangerer en åpen eskadre fra Sandspollen til Aker brygge lørdag for å ta i mot Johan H. Storm i Balladen som i fire år er seilt jorden rundt.

Seilte på 22.000 volt

Seilbåten «Oscana» trosset skiltingen for makshøyde og rev av en 22.000 volts høyspentledning i Stokksundet ved Kristiansand.

Sikkerhetskurs etter ISAFs krav

ISAF har laget nye krav til sikkerhetsopplæring. Norges Seilforbund har innledet et samarbeid med Redningsselskapet for å lage et kurstilbud med begynnelse i høst

Seiler funnet omkommet

Det var den savnede mannen fra seilbåten som ble funnet drivende mellom Jomfruland og Risør som ble funnet død lørdag kveld.

Sjøleirmoro med nye joller

Sjøvett, seiling, legge-til-konkurranse og rumperister er hovedingrediensene på Tomm Murstad sjøleir utenfor Sandvika. Nytt av året er at de gamle duettene er byttet ut med helt nye Hunterjoller.

Sjøfartsdirektoratet Tett på VG Nett

Lurer du på om 15-åringen kan kjøre GH 10 med 9,9-hester, eller om ditt gamle båtførerbevis fortsatt er gyldig?

Alle må ha båtsertifikat til neste år

Da innfører regjeringen obligatorisk båtførersertifikat. Det er et ønske om økt sikkerhet på sjøen som er årsaken til at regjeringen nå igjen ser på forslaget om krav til førerkort for fritidsbåter ifølge NTB

Ny bok fra MacArthur på trappene

Med boka Jorden rundt på 71 dager forteller Ellen MacArthur om rekordseilasen alene i en 75 fots trimaran og hun følger dermed opp suksessen fra sin bestselgende selvbiografi, utgitt på norsk i 2005: Á donf! - Du klarer det!

Lytt ekstra godt til værmeldingen!

I påsken for to år siden omkom hele ni personer på sjøen. Dette ønsker Redningsselskapet for en hver pris å unngå igjen.

Følg «Göteborg» på nettet

Den 12. September 1745 gikk Ostindiafareren «Götborg» på grunn ved innseilingen til hjembyen med samme navn. Nå seiler hennes dobbeltgjenger i beste velgående på de syv hav. Følg ferden på internett.

Brettseiler krysser det Indiske Hav

Den franske brettseileren Raphaela Le Gouvello planlegger å krysse det Indiske Hav med seilbrett. Distansen hun skal seile er på 3400 nm og hun gjør det alene og uten følgebåt.

Gå til toppen