Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Seiltrim i hard vind

I mye vind er det kort og godt flere «hestekrefter» i riggen enn man kan bruke. Her er noen tips om hvordan du best kvitter deg med overskuddet.

Seks ganger jorden rundt alene

Cruising Club of America har nettopp hatt sin årlige «Awards Dinner» der medaljene for de største seilerbragdene siste år ble utdelt.

Ikke bekymret

Jefa leverer rorkonstruksjoner til nesten alle de største verftene. Stig Jensen forteller at det sjelden forekommer skader, men han har klare meninger om hvordan en rorkonstruksjon bør være.

Sank etter rorhavari

I september mistet en Sweden Yacht 45 roret i Det indiske hav. Den sank. Heldigvis var det andre båter i nærheten.

Delte meninger om ror

Vi tok runden på messen i Düsseldorf for å snakket med båtprodusenter av langturbåter om deres rorløsning. Meningene er delte.

Mistet roret i Atlanterhavet

Dag Rørslett seilte ARC og kom i havsnød da roret forsvant. En annen båt sank i Det indiske hav da festet til rorstammen røk. Mange har opplevd rorhavarier med mindre dramatiske konsekvenser. Her setter vi fokus på rorkonstruksjoner. Dag Rørslett forteller om sin opplevelse.

Skap et optimalt team

Skap et team som fungerer optimalt. Da får du energi av å være med i det. Et godt team gjør alle medlemmene, også lederen, mye bedre enn hva de er alene. Å lede et team i næringslivet har mye til felles med det å lede et team om bord i en båt.

Gøy på isen

Kulde og is begrenser båtsesongen, men det bringer også med seg noe positivt - superrask seiling på isen.

Velg kartsystem selv

Navicos plottere kan nå bruke kart fra C-Map.

Realistisk test - mastebrudd

Yachting Monthly går nye veier for å utføre realistiske tester.

Spesialkart for Koster

Hydrographica utvikler og selger kart med langt høyere detaljgrad enn standard kart. Det er en fordel om du skal utforske Koster.

Kullseilte og falt i havet

 Dramatisk da kjølen falt av « Acciona». Se film fra redningen av Javier Sanso. Les hvordan skipperen opplevde situasjonen.

Tid for sikkerhetskurs

Skal du ta sikkerhetskurs i år, bør du kjenne din besøkelsestid.

Gå til toppen