Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Vellykket treningshelg i Bodø

SWAI ved Remi Rasmussen og Elvström sail arrangerte i helgen seiltrening i Bodø. Tommy Bergmann var instruktør med stor entusiasme, mye kunnskap og klare tilbakemeldinger.

Kontroller kreftene i seilet

I helgen var det shorthandsamling på Oscarsborg. Det ble nyttig gjennomgang for de 25 båtene som stilte.

Endelig for Android lesebrett

Mange har tatt i bruk Navionics for iPad. Nå er en høy-oppløselig versjon blitt lansert for lesebrett med Googles operativsystem.

Flere kartløsninger på iPad

Vi skal navigere fra Svenskegrensen til Kirkenes. Om bord har vi foruten en splitter ny Lowrance-kart samt papirkart en splitter ny iPad nedlastet med kart.

Omvandler sølv til gull

Navionics gjør det mulig å oppgradere dine digitale kart.

Læringspyramiden 6 Det lengste benet først

Er du en strateg? OL-seileren Kristian Ruth forteller om hans forhold til strategi, om barnelærdom og om en helt ny strategi han nå har lært seg.

– Vil havne opp-ned mange ganger

Følg den svenske solo-småbåtseileren Sven Yrvinds hjemmeside for siste nytt rundt hans neste prosjekt.

Nordpol-seilas på TV i påskeuken

Toffen Thorleifsson og Børge Ousland var de første som seilte rundt Nordpolen på en sommersesong. Nå kommer dokumentarfilmen fra den banebrytende turen på TV.

Ny messehavn i Amsterdam

Midt i Amsterdam bygges det nå en ny og moderne lystbåtbåthavn som skal gi plass for besøkende gjester og utstillingsbåter under den årlige HISWA-messen.

Læringspyramiden 5 Få fart i båtfarten: Del «butikken» og finn feilen

Hva gjør du dersom båtfarten ikke sitter? Løsningen kan være å dele inn båten i to avdelinger.

Ett år siden "Berserk" forsvant

I dag markerte Jarle Andhøy og Samuel Massie at det er ett år siden  "Berserk" forsvant etter å ha sendt ut nødsignaler. To nordmenn og en sørafrikaner var om bord og er aldri blitt funnet.

Depotene fjernet av Scott-ansatte

Jarle Andhøy har vært på land og fått bekreftet at depotene til «Berserk» ikke er der lenger. Det skal imidlertid være folk fra Scott-basen, og ikke amerikanerne fra McMurdo som har fjernet depotene.

– Dette vanskeligjør søket

Jarle Andhøy og Rune Olsgaard har nylig mottatt beskjed om at "Berserk"s utstyrs-depoter er fjernet og sendt til New Zealand. Dette gjør søker etter "Berserk" vanskeligere, mener Olsgaard.

Gå til toppen