Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Slår tvil rundt skoleskipenes sikkerhet

Det canadiske transport-sikkerhetsrådet krever gjennomgang  av sikkerhestrutinene for de rundt 700 skoleskipene rundt i verden etter at deres egen barquentine "Concordia" kantret i 2010.

Ukens tips fra Seilerboka:

NSF presenterer ukens seilertips. Vi tar for oss vanlige vedlikeholds- og reparasjonsoppgaver hentet fra Seilerboka. Det er bedre å skaffe seg oversikt nå enn å vente til våren!

Seilere kommet til rette

Seilbåten med en norsk og en newzealandsk seiler er kommet trygt i havn i Irland.

Kjørte tusen kilometer for å seile nordlandsbåt

Sist helg arrangerte Lenvik båtforening i samarbeid med Lenvik museum seilkurs med nordlandsbåter i Bjorelvnes i Troms. Enkelte kursdeltakere kjørte 1000 kilometer for å følge kurset.

Norsk seiler savnet

En båt med en nordmann og en newzealandsk seiler er savnet etter at de ikke har gitt lyd fra seg på over en måned.

Cruisemannskap på seilkurs

Aida – en av de største cruisesoperatørene i Europa, sender nå alle jobbsøkere på seilkurs før ansettelse.

Til Ijmuiden i storm

Mens kun de færreste av de nominerte båtene til Årets båt våget seg ut å seile, kom det inn en svensk seilbåt på 33 fot fra havet.

Bavariatreff i Horten

Til helgen holder Norsk Bavaria Klubb treff i indre havn.

Blind mann på jordomseiling

Den 62 årige amerikaneren Dennis Howard overlevde kreften, men har bare fem prosent syn. Nå legger han ut på sitt livs største utfordring. Han skal seile solo jorden rundt.

Hva er dette?

Verftsarbeidere fra Sunnmøre, engelske gruvearbeidere eller brannmenn på øvlse?

Falsk trygghet med båtradio

Oslo: Halvparten av dem som har VHF-radio i fritidsbåten, har ikke registrert den. Da fungerer heller ikke nødknappen man kan trykke på for å tilkalle hjelp, advarer Telenor Martim Radio ifølge nyhetsbyrået Newswire.

«Rambler100» snudd

Denne fotoserien samt video viser snuoperasjonen av den 100 fot store «Rambler100» som mistet kjølen og kullseilte under årets Fastnet Race. Mannskapet på 21 ble reddet under dramatiske omstendigheter, men riggen måtte kuttes og ligger nå på havets bunn.

Bok fra Ousland og Thorleifsson

Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson var sommeren 2010 de første som seilte gjennom nordøst- og nordvestpassajen i løpet av en sesong. Det har det blitt bok av.

Gå til toppen