Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Gærne russere

Hva gjør man når det er fin seilevind, sjøen er frosset og skuta mangler skøyter?. Jo, da seiler man på landeveien. Se video.

Feil på 60 prosent av VHF-ene

Blant alle VHF-er i klasse D DSC som er testet siden 2006 har rundt 60 prosent feil som gjør at Post- og teletilsynet har forbudt salg av disse i Norge.

Seilas møter Jessica Watson

Seilas´ Axel Nissen-Lie møtte den yngste som noen gang har seilt jorden rundt non stop, på båtmessen i Düsseldorf. Her er intervjuet:

Filmen om «Peter 1st» ekspedisjonen

Russiske «Peter 1st» seilte samtidig med «Northern Passage» rundt Nordpolen som første seilbåter på en kort sommerseong. Her er filmen deres, som du vil ha særlig glede av om du snakker russisk.

Krav om båtsertifikat en suksess

Under ett år etter at krav om båtførersertifikat ble innført har nesten en av tre i alderen 18-24 år tatt båtførerprøven.

Rekord med livet som innsats

Familiefaren Thomas Coville jager i skrivende stund non-stop jorda rundt-rekorden. Farten er oppe i 40 knop, og han sover aldri mer en 25 minutter i strekk. En liten feil kan bli fatal. Gustav Morin var med og seilte rett før rekordforsøket startet.

Praktisk seilkurs i varmen

Seilas har vært med på både et engelsk og et norsk praktisk kurs på Kanariøyene og fikk frisket opp noen kunnskaper om navigasjon og manøvrering.

Satser på fritidsbåtene

Kystverket merker flere småbåtleder og bytter ut gamle staker og sjømerker med nye og sikrere merker.

Andhøy svarer på tiltale

På nettstedet Sail-World.com går Jarle Andhøy til kraftig angrep på Skip Novak og Don MacIntyre som han mener lyver og ikke vet hva de snakker om.

På seiltur i storm og orkan

Akkurat nå ligger Åge Finckenhagen og kameraten Arne Johansen værfast i Kristiansund, og må vente på at været roer seg før de runder Stad.

Kystskipperkurs i Kroatia

Nordmennene Jon Ottne og Andreas Øverland inviterer til intensivkurs som på 14 dager i behagelige omgivelser skal gi deltakerne Kystskippereksamen.

Hedersbevisning til Ousland og Thorleifsson

Ved en høytidelighet i Royal Thames Yacht Club i London nylig ble Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson tildelt den ettertraktede Tilman medaljen.

Film fra søk etter «Berserk»

Besetningen om bord i «Steve Irwin» filmet søket etter den norske båten. Se video. 

Gå til toppen