Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Kurs i barking av seil

Det blir kurs i barking av seil til nordlandsbåter på Lenvik Museum ved Bjorelvnes førstkommende helg.

Sikrere navigasjon med iPad og mobiltelefon

Navigasjonsprogrammer på smarttelefoner og iPad er flotte hjelpemidler, men har også sine begrensninger. Her er noen tips for sikrere navigering.

Sikkerhet for alle

Krav om gjennomført sikkerhetskurs etter ISAFs regelverk blir mer og mer vanlig i havseilaser, men det er ikke bare kappseilerne som har utbytte av å vite mer om sikkerhet.

Seiler sin egen sjø

Figaro kan forbindes med en fransk avis, med katten til Pinocciho eller med en Nissan bilmodell, men for Kristin Songe-Møller er det hennes nye solobåt Bénéteau Figaro 2.

Shorthanded samling på Holmsbu

Tradisjonen tro holder Shorthanded Sailing Norway sin årlige samling på vannet i 1. mai helgen på Holmsbu.Hit kommer også konstruktøren Tom Humphreys.

Redningsselskapet tilbyr seilskole og sommerleir

Redningsselskapet arrangerer sommerskoler, ungdomsleirer og seilaser over hele landet til sommeren.

Lansering av ny båtførerprøve-applikasjon

Cappelen Damm lanserer en ny båtførerprøve-applikasjon for iPhone.

SEILjuss Vet du hvem du handler med?

Våren nærmer seg og mange går med planer om å kjøpe båt, men vet du egentlig hvem du kjøper båten av?

Gærne russere

Hva gjør man når det er fin seilevind, sjøen er frosset og skuta mangler skøyter?. Jo, da seiler man på landeveien. Se video.

Feil på 60 prosent av VHF-ene

Blant alle VHF-er i klasse D DSC som er testet siden 2006 har rundt 60 prosent feil som gjør at Post- og teletilsynet har forbudt salg av disse i Norge.

Seilas møter Jessica Watson

Seilas´ Axel Nissen-Lie møtte den yngste som noen gang har seilt jorden rundt non stop, på båtmessen i Düsseldorf. Her er intervjuet:

Filmen om «Peter 1st» ekspedisjonen

Russiske «Peter 1st» seilte samtidig med «Northern Passage» rundt Nordpolen som første seilbåter på en kort sommerseong. Her er filmen deres, som du vil ha særlig glede av om du snakker russisk.

Krav om båtsertifikat en suksess

Under ett år etter at krav om båtførersertifikat ble innført har nesten en av tre i alderen 18-24 år tatt båtførerprøven.

Gå til toppen