Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Nordpolen Rundt med «RXII»

Trond Aasvoll, Hans Fredrik Haukland og Finn Andreassens eventyrlige ferd rundt Nordpolen som den aller første norske seilbåten blir foredrag i Arendal.

Dramatisk start

Thomas Coville forsøker å sette ny jorden rundt record. Det endte med nesten kullseiling første dag. Se video

Slik fortøyer du sikkert

Vinterstormene er over oss med full styrke, og da er sikker fortøyning viktig. Slik unngår du skader både på båt og brygge.

– Gir blaffen i kunnskap

Åtte av ti båtfolk er positive til obligatorisk båtførerprøve, viser en undersøkelse Synovate har gjort for Seilas. De fleste gir likevel blaffen i å ta båtførerprøven selv, og kunnskapsnivået er lavt.

–Sjømannskapet må tilbake

Norske Morten Martnes arbeider i båtutstyrsbutikken Rolnautic i Las Palmas. Selv om båtene blir stadig større og teknologien mer avansert, er ikke Martnes ensidig imponert over sjømannskapet og kunnskapen hos alle som seiler over Atlanterhavet.

Se film om «Mohawk II»-forliset

Å seile den første turen med nyrestaurerte «Mohawk» seks år etter forliset utenfor Nederland brakte sterke og blandede følelser for dem som var med.

Ousland og Thorleifsson kommer med bok

Nordpolseilerne Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson skal skrive bok om sommerens banebrytende seilas rundt Nordpolen, men først blir det foredragsturné som starter på Dronningen mandag.

Regatta med skværrigger Store seil og små mennesker

I Tall Ships Race er kreftene store og menneskene små. Derfor er man helt avhengig av hverandre for å manøvrere de stolte seilskipene. Det er det genuine med regattaen.

Læringspyramiden 4 Tid, trening og timing

Det tar tid å trene opp en god boathandling. Mye tid, masse trening og god timing.

Kommunikasjon under stress

Andreas Wettre tar for seg hvordan man skal opptre og kommunisere dersom man kommer i stressete situasjoner.

SEILjuss Utfordringer med tollvesenet

Hva skjer når du blir stoppet av tolleren på vei hjem fra seiltur og det du har i barskapet faktisk er alkohol du kjøpte i Norge før du dro?

Lanternen: Symbol og virkelighet

Har du sett lyset? Vi snakker ofte i munnhell, som for eksempel å se lyset når et eller annet går opp for oss. For sjøfolk får dette uttrykket en mer konkret betydning, for å si det mildt.

Gå til toppen