Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Aasberg på hjemvei

Rune Aasberg ligger nå værfast i danske Thyborøn på vestkysten av Danmark. Med godvær i sikte er vår fremste soloseiler tilbake i Oslo før helgen.

Hårete innseiling II

40-fots katamaran tar en snarvei gjennom brytende bølger. Se video.

Hårete innseiling

Det kan være røft å komme inn i havnen på Bornholm, viser video

Dropp rekordmaset!

Det sier flere på Børge Ouslands blogg fra turen etter at nå både «Northern Passage» og «Peter 1st» gjør krav på rekorden som første båt ut av  nordvestpassasjen.

Sesongavslutning med brak

Tøffe forhold på Hankø førte til mastebrekk. Magne Klann var på plass med kamera. Se heftig film.

Peter 1st til Oslo imorgen

Etter noen dagers opphold i Grimstad er russiske «Peter 1st» nå på vei opp Oslofjorden.

Satser på kurs i syden

Er du dårlig motivert til å lese til Båtførerpøven eller ta skipperkurs hjemm, er kanskje et kurs i syden et godt alternativ.

Kineser i 36 knop

Et videoklipp verdt å se fra Volvo Ocean Race.

Strålende mottakelse for «Northern Passage»

På dagen fire måneder setter at «Northern Passage» la ut fra Fram-museet på Bygdøynes, klappet Børge Ousland, Thorleif Thorleifsson, Vincent Colliard og Stas Kostyashkin igjen til kai i Oslo.

Mer om rekorder

Ulike syn har til nå preget debatten om hvorvidt det var «Northern Passage» eller «Peter 1st» som var først gjennom Nordvestpassasjen. International Hydrographic Organization har en klar definisjon på hvor grensen går.

50 år med seiling og sjøleir!

I et halvt århundre har Tomm Murstad sjøleir i Asker gitt barn og unge grunnleggende kunnskaper i seiling, båtvett og sjømannskap. Tilsammen har rundt 25.000 barn lært å seile på leiren som i år fyller 50 år.

Jordomseilingen gjennomført!

Fire glade gutter kunne idag morges åpne champagneflasken. Kjølvannslinjen er krysset og «Nothern Passage» er den første seilbåt i historien som har foretatt en arktisk jordomseiling på en sommer!

Landkjenning på norskekysten imorgen

«Northern Passage» passerte Statfjord-feltet for kort tid siden og regner med landkjenning på norskekysten tildlig i morgentimene torsdag.

Gå til toppen