Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Landkjenning på norskekysten imorgen

«Northern Passage» passerte Statfjord-feltet for kort tid siden og regner med landkjenning på norskekysten tildlig i morgentimene torsdag.

Polarheltene avslutter i Oslo

Børge Ousland, Toffen Thorleifsson, Vincent Colliard og Trygve Rushfeld nærmer seg Shetland, men planlegger allerede hjemkomsten i Oslo.

Roret delte seg i åpent hav

Karene i «Northern Passage» har kommet seg greit gjennom østakulingen, men slitasje over lengre tid har gått utover roret

Hjemkomst

Presis kl 1100 idag morges klappet «RX2» til kai ved Pollen i Arendal etter å ha gjennomført en vellykket jordomseiling rundt Nordpolen. Men de måtte ha hjelp fra Redningsselskapet på slutten.

Ruskevær på nesa

«Northern Passge» nærmer seg Færøyene, med fra idag og to-tre dager fremover kan de vente seg ruskevær fra sørøst.

Mer rekordsnakk

Mens «Peter 1st» holder på at de var først gjennom Nordøst- og Nordvestpassasjen, er «Northern Passage» på vei til å bli den første til å gjennomføre en komplett arktisk jordomseiling. - Vi trenger kriterier for rekordene, sier Trond Aasvoll på «RX II».

«Peter 1st» underveis igjen

Etter å ha badet i varme kilder og reparert seil under land på Grønland, er mannskapet på «Peter 1st» igang på siste etappe. Når båten ankommer Reykjavik venter to norske seilere på å bli med videre til Bergen

Nytt lavtrykk på vei

Et stormsenter beveger seg nordover fra Kapp Finisterre og vil gi «Northern Passage» 20-30 knops motvind fra lørdag.

På vei hjem

Stormen ved Kapp Farvel gikk over raskere enn fryktet og «Northern Passage» har nå satt kursen hjemover!

Søkte ly i Grønlandsfjord

Full storm rundt sørspissen av Grønland tvang seilerne på «Northern Passage» til det eneste rette. De har søkt ly dypt inne i en fjordarm rett nord for Kapp Farvel.

Stille før stormen

«Northern Passage» har fortsatt fin bør mot Kapp Farvell, men ruskevær venter.

«Peter 1st» var først, men uklare rekordregler

Skipper Daniil Gavrilov på «Peter 1st» har sendt ut en pressemelding der han korrekt nok gjør krav på å være først gjennom nordøst- og nordvestpassasjen. Men var de raskest, og hvor er egentlig start og mål?

Solorekord Nordvestpassasjen mot vest

Mens «Northern Passage» og «Peter 1st» slet seg gjennom nordvestpassasjen mot øst, satte den new zealandske seileren Greame Kendall solorekord mot vest.

Gå til toppen