Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Dusj og rene klær

Det sto på toppen av ønskelisten til de tre seilerne da «Northern Passage» klappet til kai i Point Barrow sent i går kveld.

Nordøstpassasjen tilbakelagt - nå står nordvest for tur

Karene på «Northern Passage» har lagt mer enn halve turen bak seg nå de nå seiler opp under kysten av Alaska, klare til å utfordre Nordvestpassasjen.

Tilbake etter tre og et halvt år med klimaforskning

Lørdag førstkommende klapper seilbåten Jotun Arctic til kai i Asker etter tre og et halvt år med klimaforskning i Arktis.

Videre etter kort pitstop

«Northern Passage» benyttet anledningen til å besøke russiske Pevek for å etterfylle drivstoff, fylle ut nødvendige papirer og traff samtidig mannskapet på «Peter the 1st».

Færre har druknet i år

Antallet alvorlige ulykker med døden til følge er hittil i år lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Mot øst, mot øst!

Lite vind, men i riktig retning, er omkvedet i Børge Ouslands siste rapport fra «Northern Passage». Se video når båten passerte isfjell.

Drittvær og grov sjø

Seilerne på «Northern Passage» er lei av å krysse i kuling og grov sjø, men nå er det bedre vær i sikte.

Tilbake på land etter 30 år

Det berømte seilerparet Susan Shapiro og Rolf Bjelke er tilbake i Sverige og blir intervjuet på svensk TV.

Redningsaksjoner på TV

BBC har sendt et TV-program om redningen av norske «Havbris». Snart kommer det en nytt program om redningen av en annen norsk seilbåt. Se video.

To måneder siden avgang og snart halvveis

Det var igår to måneder siden «Northern Passage» forlot slekt og venner ved Fram-museet i Oslo. Snart er båten halvveis i forsøket på å bli den første båten til å nå gjennom Nordøst- og Nordvestpassasjen i samme sesong. Se video fra de siste dagene gjennom is og i kuling.

Isbeltet tilbakelagt!

Thorleif Thorleifsson bekrefter per telefon fra Laptevsjøen at «Northern Passage» nå har lagt isen bak seg og er ute i åpent farvann.

Korridor mellom is og kyst

Våre venner i «Northern Passage» er nå inne i en kritisk fase av turen. Tåke og is gjør fremdriften langsom.

Tok båtførerprøven på seiltokt

«Svanen», som i dag et landets eneste seilende tremastede skonnert, har vært på tokt i tilsammen fire uker med ungdommer som tar båtførerprøven om bord.

Gå til toppen